V petek, 20. novembra 2015, bomo obeležili dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, barvila ipd., taka živila pa so tudi prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu.

 

Preberite več: DAN SLOVENSKE HRANE

Svetovni dan diabetesa praznujemo od leta 1991, ko sta se Svetovna federacija za diabetes in Svetovna zdravstvena organizacija s tem odzvali na naraščajočo grožnjo zdravju prebivalstva zaradi diabetesa. Leta 2007 so ta dan razglasili za svetovni dan diabetesa tudi v Združenih narodih, univerzalni simbol zanj pa je postal modri krog, ki daje diabetesu globalno identiteto.

Preberite več: Svetovni dan diabetesa - sladkorne bolezni

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA