SADJE IN ZELENJAVA V VSAKODNEVNI PREHRANI, POMEN ZAJTRKA

Učenci smo v petek, 18. 11. 2016 imeli tehnični dan na temo Sadje in zelenjava v vsakodnevni prehrani, pomen zajtrka.

Razdelili smo se v štiri skupine.

V 1. skupini smo izdelali 2 plakata v povezavi z zajtrkom ter sadjem in zelenjavo.

V 2. skupini so oblikovali in izvedli anketo o zdravem prehranjevanju.

V 3. skupini so nastali likovni izdelki na temo sadja in zelenjave.

V 4. skupini so pripravili sadni napitek in jedi iz različnih žit.

Prvo uro smo poslušali oddajo o zdravi prehrani in nato smo šli na zajtrk, ki je vključeval črni kruh z maslom in medom, mleko in jabolko. Kasneje smo dobili ankete v povezavi z našo temo. Vsak je dobil tudi piškote iz zdravih sestavin, ki so jih spekli učenci 4. skupine.

Po koncu 5. šolske ure se je naš dan končal in šli smo domov.