Select menu item

TEKMOVANJA IZ ZNANJA TUJIH JEZIKOV V 9. RAZREDU

TEKMOVANJA IZ ZNANJA TUJIH JEZIKOV V 9. RAZREDU

Devetošolci so se še v zadnjih tednih svojega izobraževanja na OŠ Neznanih talcev udeležili tudi dveh državnih tekmovanj na tujejezičnem področju. Državni tekmovanji iz znanja nemškega in angleškega jezika sta letos prvič potekali v spletni obliki na naši šoli. Učenci so morali na obeh jezikovnih področjih za državno tekmovanje prebrati kar obsežni literarni predlogi v nemškem oz. angleškem jeziku, zato so si osvojene nagrade še kako prislužili.

Na tekmovanju iz znanja NEMŠKEGA jezika je kar 8 učencev in učenk osvojilo bronasto priznanje, 9 pa se jih je uvrstilo na državno tekmovanje. Učenka Ana Mozgan (9. b) je na državnem tekmovanju ob strogem kriteriju (nad 75%) dosegla srebrno priznanje, učenec Alex Lassnig Špalir (9. a) pa ZLATO priznanje in 5. mesto v Sloveniji.

Na tekmovanju iz znanja ANGLEŠKEGA jezika je prav tako 8 učencev in učenk osvojilo bronasto priznanje, 3 so bili uvrščeni na državno tekmovanje in vsi dosegli odlične rezultate: učenki Živa Repnik (9. a) in Danaja Grebenc (9. b) sta osvojili srebrno priznanje, učenec Tilen Kralj (9. b) pa ZLATO priznanje.

Vsem za dosežen uspeh iskreno čestitamo.

Mentorica Silvija Ravnikar

O avtorju
Dostopnost