Obvestilo – dopolnitev protokola

Spoštovani starši.

Kljub našim prizadevanjem in izjavi vseh ravnateljev, ki smo jo posredovali Vladi RS, MIZŠ, NIJZ ter jo predstavili tudi na novinarski konferenci, s strani Vlade RS kot tudi MIZŠ nismo bili uslišani.

V izogib širjenju virusa, ki  neusmiljeno vstopa v šolske prostore, zaradi česar dnevno pošiljamo oddelke v karantene in izvajamo pouk na daljavo,  ter na osnovi posvetovanja s pravno službo in v dogovoru z ravnatelji koroške regije, vam sporočam sledeče in vas prosim, da kot posamezniki ravnamo odgovorno, ne samo do sebe, ampak tudi drug do drugega.

Vsak ima pravico do svojega lastnega mnenja,  skupna skrb in odgovornost  nas vseh pa je zagotavljanje  zdravja in  varnega okolja za naše učence.

Ker si želimo, da bi se vsi naši učenci razvijali v varnem in zdravem okolju, vas vljudno prosimo, da nas skušate razumeti in poskrbite, da bo protokol, ki ga prilagamo v priponki skupaj z zadnjo okrožnico MIZŠ, v nadaljevanju vzdržen in bomo lahko imeli pouk v šoli. Naši  učenci  so nam najpomembnejši, zato se bom skupaj z učitelji potrudila,  da bomo vašim  otrokom tudi v teh časih nudili kvaliteten pouk. Skušajmo torej premagati osebne zadržke in poskrbimo, da bodo otroci lahko v šoli, ne jemljimo jim pravice do druženja, povezovanja in kvalitetne izobrazbe.

Sprejeti odlok je za šolo obvezujoč  in je objavljen v Uradnem listu (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021). Novosti, ki jih predvideva odlok, so torej:

  • obvezno samotestiranje za učence od 1. do 9. r v šoli in
  • obvezna uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2 v šolskih prostorih od vključno 6. leta starosti dalje.

Prosimo vas, da tudi vi pokažete učencem, kako se pravilno uporablja maske.

Iskreno bomo veseli, če se boste v naslednjih dneh z otrokom pogovorili o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti  tudi sam izvede.  

O tem, ali se bo vaš otrok samotestiral v šoli,  pa odločate vi, spoštovani starši, ki ste v času korona krize naša desna roka in skupaj z vami  smo rešili že  marsikatero težavo. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. V prilogi je izjava, prosim, da jo izpolnite. Otrok jo naj najkasneje do torka, 16. 11. 2021 oz. prvi dan prihoda v šolo, prinese v šolo in jo odda razredniku.

V primeru, da se učenec ne bo samotestiral v šoli, bo zanj organiziran pouk na daljavo.

Potrudili se bomo, da učencev, ki se ne bodo testirali ali ne bodo nosili mask, ne bomo stigmatizirali.

Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Hvala za razumevanje.

Vse dobro. Ostanite zdravi.

Priloge:

V vednost:

  • Staršem na njihove e-naslove
  • Spletna stran šole
  • Zaposlenim na njihove e-naslove
  • Svet zavoda in Svet staršev
O avtorju