Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas

Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas

V šolskem letu 2021/2022 je Uprava RS za zaščito in reševanje razpisala natečaj na temo »Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas«. Predmet natečaja je bil izdelati izdelek na temo požarne varnosti in prostega časa. Cilj natečaja je bil mlade ozavestiti, da tudi med preživljanjem prostega časa obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar.

Z učenci smo se dogovorili, da bomo sodelovali na natečaju. Posneli smo filmček Skupaj zmoremo, s katerim smo se med 3200 vsemi poslanimi izdelki v naši kategoriji uvrstili med prvih pet na zaključno prireditev državnega natečaja na Igu. Na podelitvi priznanj je spregovorila ga. Olga Andrejek, direktorica UPUMS, ogledali smo si lutkovno predstavo in sam poligon Izobraževalnega centra RS za zaščito in reševanje, kjer se pol leta urijo poklicni gasilci. Bilo je zanimivo in poučno. Sledila je svečana podelitev priznanj in praktičnih daril. Ta so prejeli Jakob Jeseničnik, Nika Kaiser, Ožbi Kunc, Kaja Kupljen, Bor Rotovnik, Kaja Rotovnik, Ameli Štamulak in Blaž Štelcer.

Naučili smo se, da ne glede na to, kje preživljamo prosti čas, naj bodo to počitnice, prazniki ali vikend, morje, gore ali potovanja – nikoli ne smemo pozabiti, da lahko zagori kadarkoli in kjerkoli. Da bo prosti čas minil brezskrbno in veselo, je pomembno, da poznamo preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo nastanek požara.

Iskrene čestitke vsem dobitnikom priznanj!

Polona Krajnc, mentorica

Tudi gasili smo, oglejte si kako.

O avtorju