Select menu item

Teden gozdov

Teden gozdov

V tednu od 22. 5. 2022 do 29. 5. 2022 je po Sloveniji potekal Teden gozdov pod geslom: »Nega gozda: danes za jutri, za naravo in ljudi«.

Pred slovenski gozd so postavljeni veliki izzivi, ki so posledica vse večjih potreb družbe po materialnih in nematerialnih dobrinah iz gozda, ob vse večjih motnjah zaradi podnebnih sprememb. Ključni odziv gozdarstva na podnebne spremembe je prilagajanje gospodarjenja z gozdovi. S prilagajanjem gospodarjenja z gozdovi želimo zmanjšati negativne posledice podnebnih sprememb na gozd in zagotoviti uresničevanje vseh funkcij gozdov tudi v prihodnosti.

Tudi na naši šoli smo obeležili ta praznik skupaj s predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije. V torek, 24. 5. 2022, smo se učenci četrtih in petih razredov, skupaj s predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije, sprehodili po obnovljeni gozdni učni poti v Dravogradu. Pobudo za obnovo obstoječe gozdne učne poti je dal planinski krožek, ki že več let poteka na naši šoli.

Sama pot je oblikovana krožno in je označena. Pričenja se z vzponom iz Traberka proti gozdu in ruševinam starega gradu. V približno dveh urah smo prehodili 2 km in obiskali 15 vsebinskih točk. Spoznali smo osnovne naravne zakonitosti območja, posamezne drevesne in grmovne vrste, najpogostejše gozdne živali, izvedeli pa smo tudi nekaj o zgodovini Dravograda in starega gradu.

Učenci smo v “učilnici na prostem” zelo uživali.

Zapisala učiteljica Nataša Kovše

O avtorju
Dostopnost