V petek, 20. aprila 2018 smo si zlati bralci prislužili nagrado za 9 let sodelovanja pri bralni znački. Z izletom smo bili nagrajeni vsi, ki smo vseh 9 let v osnovni šoli osvojili bralno značko. Letos nas je bilo 22 in naša knjižničarka Berta Pušnik je dejala, da smo zelo pridna generacija. Ob 8.20 smo se odpravili izpred Traberg centra proti Ravnam na Koroskem, kjer smo obiskali Osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika. Pot smo nadaljevali na Prežihovino, kjer je živel Lovro Kuhar (Prežihov Voranc). Tam smo izvedeli ogromno zanimivih stvari iz Prežihovega otroštva in življenja. Ja, tudi vreme je bilo prekrasno za izlet po Koroški.

Preberite več: Izlet zlatih bralk in bralcev OŠ Neznanih talcev Dravograd

V ponedeljek, 16. aprila 2018, so se zlati bralci naše šole (učenci, ki berejo za bralno značko vseh devet let) udeležili zadnjega kviza Knjižne mišice v šolskem letu 2017/2018. Sodelovali so v debatnem krožku z zlatimi bralci OŠ Šentjanž. Srečanje je potekalo v Knjižnici Dravograd. Tokratno srečanje je bilo namenjeno grdim besedam in iskanju novih besednih zvez za čustveno obarvane stavke in vzklike. Zlati bralci so s pomočjo pantomime in orientacije v splošni knjižnici prišli do rešitev, najuspešnejša je bila naša skupina zlatih bralk.

Knjižničarka Berta Pušnik

Učenci OŠ Neznanih talcev že nekaj let sodelujejo na natečaju Moja rodna domovina, ki ga razpisujeta Osnovna šola Vič skupaj z Združenjem veteranov 90- 91 mesta Ljubljane in bivših ljubljanskih občin.

Na letošnjem, jubilejnem, 10. natečaju z naslovom Kjer hiša mojega stoji očeta, sta bila naša dva učenca zelo uspešna. Tilen Kralj iz 6. b razreda je prejel nagrado, Jaka Sekolovnik iz 7. b pa priznanje.

Oba se bosta 24. aprila udeležila svečane podelitve in izleta, namenjenega dobitnikom nagrad in priznanj.

Preberite si njuni pesmi, nagrajeni na natečaju.

Preberite več: SODELOVANJE NA NATEČAJU O DOMOLJUBJU

Od 03. do 13. aprila je v Ljubljani v Festivalni dvorani potekal 16. Festival gledaliških sanj. Nastopilo je 45 otroških gledaliških skupin iz Slovenije, Makedonije in Hrvaške. Nastopilo je 664 otrok, njihove predstave pa si je ogledalo 8100 gledalcev.

Uprizoritve so bile v slovenskem, madžarskem, angleškem in hrvaškem jeziku.

Včeraj, 15. aprila, je bila slavnostna podelitev nagrad in priznanj mladim gledališčnikom.

Naš gledališki krožek se je predstavil z igro nemškega dramatika Paula Maara TA MOJ ZABOJ.

 

Preberite več: 16. Festival gledaliških sanj

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA