Čudovita zgodba. Del tega so bili tudi učenci OŠ Neznanih talcev Dravograd. Kralj Matjaž je bil zadovoljen z našim delom, naša županja se je razveselila mladih ustvarjalcev, mi pa smo bili zelo veseli, saj smo s svojim načrtom usvojili 2. mesto med Unesco šolami. 
Na mladih svet stoji in bodimo ponosni nanje.
Čestitke vsem mladim ustvarjalcem in upam, da se tabora udeležimo v še večjem številu.

 

Ravnateljica šole:

Danijela LEDINEK

Tudi v tem šolskem letu naši devetošolci sodelujejo pri projektu koroških splošnih knjižnic »Najstniki, spoznajte koroške knjižnice« z vodenimi igrami »KNJIŽNE MIŠICE«. Namen projekta je sodelovanje pri knjižnih igrah, kjer merijo svoje moči zlati bralci. Knjižne igre so tematske in potekajo dvakrat letno v splošni knjižnici. Devetošolci se morajo znajti med policami in knjigami, uporabljati morajo knjižnične kataloge, iskati knjižnično gradivo in informacije. Knjižnica najstnikom tako nudi prostor za ustvarjanje in uresničevanje različnih interesov.

Preberite več: KNJIŽNE MIŠICE 2018/2019

V soboto, 10. 11. 2018, smo se s planinskim krožkom OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž odpravili po Jakobovi poti iz Traberga do Labota v Avstriji. Udeležencev nas  je bilo kar 48 in vsi smo premagali "zelo lepo naporno pot", ki nas je vodila preko potokov, travnikov, gozdov in sadovnjakov. Vse skozi  nas je spremljalo toplo sonce in nas lepo ogrelo. V Labotu pa smo si lahko ogledali še cerkev Sv. Matije, ki je bila pred nekaj leti tudi generalno obnovljena.
 
Bilo nam je lepo.

Pridružite se nam.

Vsako leto 14. novembra praznujemo svetovni dan sladkorne bolezni. Ta dan je rojstni dan Fredericka Bantinga, kanadskega znanstvenika, ki je skupaj s svojim mladim asistentom Charlesom Bestom, v laboratoriju izoliral beljakovino, kasneje poimenovani inzulin.
Tudi na naši šoli smo o tej bolezni zelo osveščeni. Vsako leto se na ta dan četrošolci in učenci, ki sodelujejo na tekmovanju iz sladkorne bolezni, vrtec in člani društva, udeležimo krajšega pohoda, ki ga organizira Društvo sladkornih bolnikov - Polžki.
Za sodelovanje pa nas vedno nagradijo z zdravim priboljškom.
Učiteljica Nataša Kovše
Preberite več: Dan sladkorne bolezni

V petek, 26. 10. 2018, smo učenci četrtih in petih razredov pripravili kratek kulturni program za komemoracijo pri spomeniku padlim pri cerkvi sv. Vida in pred občinsko stavbo. Na obeh prizoriščih so nas že čakali predstavniki Društva za vrednote NOB, ki se vsako leto potrudijo, da se spomin na umrle tam dostojno počasti.Vsi navzoči smo se s kratkim razmišljanjem, s pesmijo in z recitacijami poklonili tistim, ki so svoje življenje darovali zato, da bi mi živeli svobodno in srečno.

                                                                                                                                                                        Učiteljica Irena Jeseničnik

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA