Vsako leto 14. novembra praznujemo svetovni dan sladkorne bolezni. Ta dan je rojstni dan Fredericka Bantinga, kanadskega znanstvenika, ki je skupaj s svojim mladim asistentom Charlesom Bestom, v laboratoriju izoliral beljakovino, kasneje poimenovani inzulin.
Tudi na naši šoli smo o tej bolezni zelo osveščeni. Vsako leto se na ta dan četrošolci in učenci, ki sodelujejo na tekmovanju iz sladkorne bolezni, vrtec in člani društva, udeležimo krajšega pohoda, ki ga organizira Društvo sladkornih bolnikov - Polžki.
Za sodelovanje pa nas vedno nagradijo z zdravim priboljškom.
Učiteljica Nataša Kovše
Preberite več: Dan sladkorne bolezni

V soboto, 10. 11. 2018, smo se s planinskim krožkom OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž odpravili po Jakobovi poti iz Traberga do Labota v Avstriji. Udeležencev nas  je bilo kar 48 in vsi smo premagali "zelo lepo naporno pot", ki nas je vodila preko potokov, travnikov, gozdov in sadovnjakov. Vse skozi  nas je spremljalo toplo sonce in nas lepo ogrelo. V Labotu pa smo si lahko ogledali še cerkev Sv. Matije, ki je bila pred nekaj leti tudi generalno obnovljena.
 
Bilo nam je lepo.

Pridružite se nam.

V petek, 26. 10. 2018, smo učenci četrtih in petih razredov pripravili kratek kulturni program za komemoracijo pri spomeniku padlim pri cerkvi sv. Vida in pred občinsko stavbo. Na obeh prizoriščih so nas že čakali predstavniki Društva za vrednote NOB, ki se vsako leto potrudijo, da se spomin na umrle tam dostojno počasti.Vsi navzoči smo se s kratkim razmišljanjem, s pesmijo in z recitacijami poklonili tistim, ki so svoje življenje darovali zato, da bi mi živeli svobodno in srečno.

                                                                                                                                                                        Učiteljica Irena Jeseničnik

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA