Projekt koroških splošnih knjižnic in ravenske gimnazije se nadaljuje tudi v tem šolskem letu. V šolskem letu 2019/2020 imamo na OŠ Neznanih talcev Dravograd trinajst zlatih bralk in zlatih bralcev. V ponedeljek, 9. 12. 2019, so se zlati bralci pomerili z zlatimi bralci OŠ Šentjanž. Njihova naloga je bila, da iz posameznih listov sestavijo knjigo Miroslava Slane z naslovom Baubauci, ki je izšla leta 1988 pri založbi Mladinska knjiga. Učenci so se zadane naloge zagnano lotili in pri svojem delu zelo uživali, kar je razvidno tudi s fotografij.

kult dan ljKonec novembra smo se s sošolci in učitelji odpravili na kulturni dan v Ljubljano.Iz Dravograda smo se odpravili ob 8. 20 uri. Vožnja je minila zelo hitro. Po prihodu v Ljubljano smo odšli na sprehod po mestu. Takrat smo si ogledali nekaj kipov in stavb. Po sprehodu smo odšli na Slovenski knjižni sejem v Cankarjev dom. Vse knjige so mi bile privlačne in zanimive.

Kljub vsem zabavnim trenutkom mi je zadnji najbolj prirasel k srcu. Obiskali smo Šolski muzej. Ko smo prišli do muzeja, nas je pričakala vodička. Bila je zabavna in prijazna. Predstavila nam je vse dogajanje med poukom iz leta 1907. Vsi smo že bili pošteno neučakani. Preberite več...

csod misijaV soboto, 9. novembra 2019, smo se mladi planinci, skupaj z nekaterimi starši, odpravili na čisto posebno orientacijsko dogodivščino - CŠOD MISIJA!

Zbrali smo se ob 9. uri in se z avti zapeljali do CŠOD Mežica, kjer nam je vodnik Jožek podal navodila za uspešno reševanje misije PO SLEDEH MEŽIŠKIH KNAPOV. Na pot smo se podali s pomočjo aplikacije na tablicah in telefonih SŠOD MISIJA. Ta nam je pomagala iskati skrite kotičke naše narave, zgodovine rudarjenja in načina življenja pred več sto leti. Premagovali smo ovire, reševali vprašanja, zbirali značke in tako tekmovali med skupinami. Da je bilo še bolj pestro in zabavno, smo tekmovali tudi v hitrosti opravljanja misije.

Preberite več: CŠOD MISIJA

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA