Tudi v tem šolskem letu naši devetošolci sodelujejo pri projektu koroških splošnih knjižnic »Najstniki, spoznajte koroške knjižnice« z vodenimi igrami »KNJIŽNE MIŠICE«. Namen projekta je sodelovanje pri knjižnih igrah, kjer merijo svoje moči zlati bralci. Knjižne igre so tematske in potekajo dvakrat letno v splošni knjižnici. Devetošolci se morajo znajti med policami in knjigami, uporabljati morajo knjižnične kataloge, iskati knjižnično gradivo in informacije. Knjižnica najstnikom tako nudi prostor za ustvarjanje in uresničevanje različnih interesov.

 

V ponedeljek, 12. 11. 2018, je knjižničarka z dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem vodila iskanje in raziskovanje naših zlatih bralcev z zlatimi bralci OŠ Šentjanž pri Dravogradu, ki je potekalo v Knjižnici Dravograd.

V prvem delu so zlati bralci brali odlomke iz različnih knjižnih del in nato s pomočjo računalniških katalogov ali knjižničarjev poiskali knjigo ustreznega avtorja med knjigami na policah. Na koncu pa so učenci s tehniko kolaža ustvarili novo zgodbo. Najboljša skupina je prejela praktično nagrado.


ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA