Osnovna šola Neznanih talcev Dravograd že četrto leto sodeluje v projektu PEŠBUS in je zadnja leta tudi organizatorka te akcije.

Pešbus je projekt, ki otroke vzpodbuja, da bi v šolo hodili peš. Gre za organizirano spremstvo otrok po stalnih šolskih poteh in po rednem urniku.

Projekt je medgeneracijsko zasnovan, saj so otroke pešce vsako jutro v šolo spremljali predstavniki različnih društev in organizacij, ki so aktivne v naši občini, pa tudi stari starši in učitelji.

Prvi letošnji Pešbus smo izvedli v tednu Evropske mobilnosti od 16. do 20. septembra, ki je potekal pod sloganom Gremo peš. Udeležilo se ga je okrog 60 otrok, ki so se vsako jutro ob 7.00 zbrali na različnih postajah, ki so jih označevale prej pripravljene table (Robindvor, Meža, Podgrad, Mariborska cesta in Vič).

Projekt poleg gibanja na svežem zraku spodbuja tudi družabno povezanost udeležencev, večjo samostojnost otrok in jih navaja na točnost.

V času trajanja PEŠBUSA so učenci 4. razredov izvedli tudi manjšo raziskavo o gostoti prometa pred šolo v jutranji konici. Našteli so kar 70 avtomobilov manj kot ob običajnih dneh.

Želimo si, da bi Pešbus v letošnjem  šolskem letu izvedli še v zimskem in pomladanskem času in ga razširili še z drugimi aktivnimi oblikami prihoda v šolo.

Mentorici: Irena Jeseničnik in Evelina Roglšek


ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA