folklorna sk 2019

V soboto, 23. novembra, je folklorna skupina Dravca iz Dravograda praznovala svojo 15. obletnico delovanja. Na prireditev ob njihovem prazniku je bila povabljena tudi naša folklorna skupina, kot otroška skupina iz domačega kraja.

 

Povabila smo bili zelo veseli, udeležbo z veseljem in takoj potrdili, čeprav še sploh nismo začeli z vajami. Vneto smo začeli pripravljati svojo prvo odrsko postavitev. Iz vaje v vajo smo postajali boljši in pogumnejši. Ko smo že obvladali splet, sta nam na pomoč priskočila še glasbenika. Naša učenka osmega razreda, dvakratna svetovna prvakinja v igranju na diatonično harmoniko, Danaja Grebenc in dolgoletni sodelavec folklornih skupin, Jani Plohl. Skupaj z njima, smo postali še bolj samozavestni in komaj dočakali dan nastopa.

Kot mentorica se zahvaljujem folklorni skupini Dravca za povabilo. Posebna zahvala gre staršem za vso pomoč in podporo pri našem delu.

Za konec pa iskrene čestitke folklorni skupini Dravca za lep jubilej in zelo lepo pripravljeno praznovanje. Želim vam še veliko ustvarjalnih let.

Petra Gornjak