Tudi letos smo se z učenci 5. razredov OŠ Neznanih talcev Dravograd odpravili v letno šolo v naravi v Čatež. Učitelji smo veseli, da so se ŠVN udeležili vsi otroci generacije. To je bila generacija, na katero smo lahko ponosni. Učenci so bili pri delu natančni, vestni, niso potrebovali veliko ponavljanja navodil, drug drugega so razumeli in si pomagali. Kljub zelo visokim temperaturam so zelo uživali in si nabirali novih izkušenj.

Dragi starši, še enkrat hvala, da ste nam zaupali. Upamo, da bo tudi ta generacija ohranila na šolo v naravi lepe spomine.

Vodja šole v naravi,

Nadja Sep

Učenke in učenci 6. B razreda so pri urah gospodinjstva raziskovali vzroke in posledice onesnaževanj okolja.

Poiskali so nekaj rešitev in vse skupaj zapisali na plakate predstavljene v avli šole.

Učiteljica gospodinjstva E. Negovec Kopmajer

V sredo, 27. 2. 2019, smo imeli naravoslovni dan. Izdelali smo svetilnik. Pri tem sta nam pomagala učenec in učitelj iz Srednje šole Ravne na Koroškem.

Najprej smo se pogovarjali o elektriki. Potem smo pričeli z izdelavo svetilnika. Uporabili smo karton, lepilo, škarje, ravnilo, žice, baterijo, sponke in manjšo žarnico. Najprej smo iz kartona naredili tulec. Iz kartona smo izrezali manjši krog in vanj potisnili žice. S sponkami smo na les pritrdili tulec. Uporabili smo tri žice. Z eno žico smo povezali daljši jeziček baterije in žarnico, ki smo jo namestili na vrh tulca. Z drugo žico pa smo povezali krajši jeziček baterije in stikalo. S tretjo žico smo povezali stikalo in žarnico. Tako smo sklenili električni krog. Ob premiku stikala je svetilnik zasvetil.

Ta dan sem se naučil veliko novega. Bilo mi je zelo všeč in upam, da bomo imeli še veliko takšnih dni.

Ožbi Kunc, 4.a

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA