sdh21

Vsako leto 16. oktobra obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE.

Glavni namen tega dneva je opozarjanje, da na svetu živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane, ki je temeljna človekova pravica.

Ponuja nam priložnost, da se opozori na stisko več kot 820 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu. Kar 151 milijonov otrok na svetu, mlajših od 5 let, pa je podhranjenih, kar pomeni, da nimajo možnosti in nikoli ne bodo dosegli primernega fizičnega in kognitivnega razvoja.

Na svetu se proizvede dovolj hrane za vse, žal pa je ta neenakomerno razporejena, saj raziskave kažejo, da se več kot četrtina svetovnega prebivalstva (1, 9 milijarde) sooča s problemom prekomerne hranjenosti in debelosti.

V Sloveniji ni kronične lakote, vendar moramo ostati pozorni, da poskrbimo za družine, otroke, starejše, ki imajo zaradi finančne stiske manjšo možnost izbire kakovostne, zdrave in količinsko ustrezne hrane.

Učenke in učenci 6. B razreda so pri pouku gospodinjstva raziskovali, ugotavljali, se pogovarjali, risali in zapisali kar nekaj zanimivosti na temo hrane in prehrane.

 

Zahvaljujem se jim za aktivno delo.

učiteljica gospodinjstva

Elizabet N. K.

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA