pogum

V petek 10.5.2019 je na osnovni šoli Neznanih talcev Dravograd, v okviru projekta Pogum, potekala menjava sadik POGUMNO NA »ZELEMENJAVO«. Učenci so lahko tako predstavili svoj trud in znanje, ki so ga pridobili skozi tekoče šolsko leto. Po razredih so spoznavali različne vrtnine, jih sejali in zanje tudi skrbeli.

Preberite več: POGUMNO NA »ZELEMENJAVO«

pesbus

Štetje prometa je bilo zelo težko.

       V četrtek 18.4.2019 je bila ta naloga zelo težka, saj se je v 30 minutah pripeljalo kar 105 avtomobilov. Začeli smo ob 7.30 do 8.00. Bilo je zelo zabavno. Pomagali so nam tudi Tim, Zala in Jan. Danes, 25.4.2019 je bil PEŠBUS. Otroke smo videli, ki so hodili v šolo peš, kar nekaj se jih je pripeljalo z avtomobilom. In sicer, kar 80 avtomobilov. Začeli smo isti čas kot prejšnji teden. Bolje bi bilo, da bi več hodili peš kot pa se vozili z avtomobili.

     Zdelo se nam je super. Zabavali smo se. Večkrat bi lahko to nalogo ponovili. V dveh dneh se je okoli šole pripeljalo kar 185 avtomobilov.

Naja Stepišnik, Mitja Volker, Tian Jeromelj Rudolf, 5. a

V četrtek, 4.10.2018, smo imeli v popoldanskem času pred šolo jesenske delavnice. Učiteljice, učenci in starši smo
se družili in ustvarjali. V fit delavnici smo poskrbeli za dobro kondicijo.
Bilo je zabavno in lepo. Nastali so zanimivi izdelki, ki so jih učenci odnesli domov.

Učiteljice 1., 2. VIO in OPB

Kurenti          

Danes nam je učiteljica povedala, da bodo na našo šolo prišli kurenti. Zelo sem bila vesela, saj jih še nikoli nisem videla in slišala v živo. Bolj ko smo se bližali vhodu, bolj sem slišala zvonjenje, ki je bilo zelo glasno. Zagledala sem kurente. Zelo so mi bili všeč barvni trakovi, ki so jih imeli na rogovih, saj je to zelo popestrilo njihov kostum. Najbolj pa me je presenetilo, da kostum kurenta tehta 30 do 40 kg. Malo sem pobrskala tudi po internetu in izvedela, da za en kurentov kostum potrebujejo 5 do 6 ovčjih kožuhov in 5 kravjih zvoncev. En kostum stane 1000 evrov . Da pa si lahko kurent, moraš biti tudi fizično pripravljen. Navada kurentov je tudi, da zbirajo rutice neporočenih žensk. Ko sem jih zagledal, sem se spomnila, ko mi je mama pripovedovala, da ji je kurent vzel rutico, ko je bila v Mariboru.

Ana Čeh, 5.b

Preberite več: PLES KURENTOV PRED ŠOLO

Lutkovna skupina učencev 3. in 5. razreda je v tednu otroka razveseljevala učence in mlajše otroke z lutkovno igrico Zajček se je izgubil.
Nastopali smo v knjižnici Dravograd, na centralni šoli in na podružničnih šolah.
Mentorici: Henrika Kaiser in Mateja Kovše

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA