Učenci in učitelji OŠ Neznanih talcev Dravograd in njenih podružnic so na šoli tudi  letos pripravili bogato praznično tržnico, ki je potekala že 5. leto zapored in bila še bolj obiskana kot leto poprej. Obiskovalci so se po tržnici začeli sprehajati že od 16. 50 ure naprej in vse do prireditve izbirali darila za krasitev lastnih domov ali pa obdarovanje svojih najbližjih.

Stojnice z različnimi izdelki, ki so jih ustvarili učenci skupaj z njihovimi učitelji in mentorji in prazničnim pecivom, so vabile obiskovalce k izbiri.  Prireditev, ki se je začela ob 17. 30 uri, je napolnila veliko telovadnico šole, zasedenih je bilo vseh 300 sedežev, tribuna, nekaj obiskovalcev pa je moralo stoje spremljati prireditev, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ Neznanih talcev Dravograd ter plesna skupina Lollipop pod vodstvom Sare Milenkovič.  V programu so zapeli učenci 4. a in 4. b razreda pod vodstvom učiteljice Nadje Sep ter MPZ pod vodstvom učitelja Andreja Loparnika, na violino je zaigrala Maja Otič, samostojno je zapela Nika Jurač, obe pa je na klavirju spremljal učitelj Andrej Loparnik. Prireditev so zelo uspešno vodile tri simpatične devetošolke: Alja Skrube, Iris Brumnik in Tia Horvatič.

Glavni cilji praznične tržnice so med drugim razvijanje odgovornosti, soodvisnosti in solidarnosti, razvijanje ročnih spretnosti učencev, druženje, veselje in občutenje lepote bližajočih se praznikov. Hkrati pomeni tržnica tudi dobrodelno dejavnost, saj so prostovoljni prispevki namenjeni za Šolski sklad, s pomočjo katerega šola uresničuje različne naloge. Tokratni izkupiček prostovoljnih prispevkov s praznične tržnice je bil 1876,34 EUR. Nedvomno je k temu prispevalo tudi dejstvo, da sta na prireditvi nastopila tudi dva izjemna športnika, akrobata, kaskaderja, plezalca in še veliko več - Filip in Blaž oziroma F&B Acrobatics, ki sta po koncu prireditve dajala še avtograme in se fotografirala s svojimi oboževalci.

Hvala vsem učiteljem, učiteljicam in drugim delavcem šole, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi praznične tržnice.

Hvala tudi vsem donatorjem (VOMIT d.o.o., PREVOZNIŠTVO BRANISLAV SKRUBE s.p., STIN d.o.o., LORIS RAČUNOVODSKI SERVIS d.o.o., TOSA TOMO PŠENIČNIK s.p., PODJAVORŠEK PRIMOŽ s.p. in F&B Acrobatics)  in obiskovalcem tržnice za vsak prostovoljni prispevek. Zdrave in vesele  praznike ter srečno novo leto 2018 vam želimo učenci, učenke in vsi delavci OŠ Neznanih talcev Dravograd. In na svidenje na praznični tržnici 2018.

 

Silvija Ravnikar, učiteljica angleškega in nemškega jezika na OŠ Neznanih talcev Dravograd


ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA