bad 202023. 1. 2020, je v dvorani Špic D potekalo Področno posamično tekmovanje OŠ v badmintonu Koroške regije, ki so se ga udeležili tudi učenci naše šole. Kar nekaj učencev naše šole je prejelo medalje. Zadovoljni obrazi nagrajencev nam povedo vse. Rezultati pa tudi.

Vodstvo šole čestita vsem učencem, ki so sodelovali na tekmovanju, prav tako pa so čestitke namenjene tudi njihovim mentorjem.

Preberite več: Šolsko tekmovanje v badmintonu Koroške regije

25. novembra je na OŠ Franja Malgaja v Šentjurju potekalo državno tekmovanje iz znanja angleškega jezika v 8. razredu. Z naše šole se je tekmovanja udeležilo kar 7 učencev:

Tilen Kralj, Tajra Herman, Urška Žlebnik, Živa Repnik, Peter Sagmeister, Tisa Krpač in Niko Sajevec.  Čeprav so vsi učenci zahtevne naloge zelo dobro reševali,  je priznanje uspelo osvojiti le enemu učencu.

TILEN KRALJ, učenec 8. b razreda, je osvojil ZLATO PRIZNANJE - to je bilo tudi edino zlato priznanje na Koroškem.

Iskrene čestitke Tilnu in vsem ostalim tekmovalcem državnega tekmovanja.

Zapisala: mentorica tekmovanja Silvija Ravnikar

proteus

V petek, 29. novembra 2019, je v Mariboru, na OŠ borcev za severno mejo, potekalo državno tekmovanje iz znanja biologije za Proteusova priznanja, v organizaciji Prirodoslovnega društva Slovenije. Iz naše šole sta se državnega tekmovanja udeležila dva učenca, Filip Jeseničnik in Jošt Kadiš.

Letošnja tema je bila Človeška ribica in jamski ekosistem. Oba tekmovalca sta se odlično odrezala in pokazala ogromno biološkega znanja. JOŠT KADIŠ je usvojil SREBRNO PROTEUSOVO PRIZNANJE, FILIP JESENIČNIK pa ZLATO PROTEUSOVO PRIZNANJE. Naj še omenimo, da je Filip edini dobitnik zlatega priznanja v koroški regiji.

Bravo! Čestitamo!

Zapisala mentorica tekmovanja, Danica Grušovnik.

plavanje1 sep 2019V petek 13. septembra je bilo v Ljubljani državno tekmovanje v plavanju za osnovne in srednje šole. Na tekmovanju so sodelovali trije učenci naše šole. Metka Remic, Rotovnik Bor in Rotovnik Tine. Dosegli so odlične rezultate. Metka Remic je v močni konkurenci dosegla 5 .mesto, Bor Rotovnik je med starejšimi letniki dosegel 43. mesto in Tine Rotovnik 1. mesto in je državni prvak za šolsko leto 2019-2020. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate in jim želimo še veliko uspehov na njihovi športni poti.

 Mentor ŠŠD in spremljevalec na tekmovanju, Ivo Korošec

Preberite več: Državno tekmovanje v plavanju