robobum2019V Mariboru je bilo v torek, 14. 5. 2019, državno prvenstvo ROBObum 2019. Tekmovanja so se udeležili tudi učenci naše šole. Tekmovali so: Mihael Paradiž, Alex Lassnig Špalir, Tilen Kralj ter Teo Vavkan. Mihael in Tilen sta dosegla v kategoriji Robosled dirkač odlično 1. mesto Alex in Teo pa odlično 2.mesto. V skupnem seštevku, kjer se je upošteval tudi teoretični del poznavanja delovanja robotov, sta Mihael in Tilen osvojila odlično 2. mesto.

Za izvrsten rezultat jim iskreno čestitamo!

Vsako leto na naši šoli poteka Tekmovanje iz znanja nemščine za devetošolce. Tekmovanje organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo in poteka na dveh ravneh. Šolsko tekmovanje je bilo 22.11 2018, na katerega se je prijavilo 18 učencev. 6 jih je prejelo bronasto priznanje. Državno tekmovanje je potekalo 12.3.2019, katerega sta se udeležili dve učenki. Prejeli sta po eno srebrno in eno bronasto priznanje.

Vsem učencem in učenkam čestitam, naj strast in energija za tuje jezike nikoli ne izgineta.

Mentorica Martina Kovač

V petek, 30. novembra, je na Polzeli potekalo državno tekmovanje iz znanja biologije za Proteusova priznanja. Iz naše šole se je državnega tekmovanja udeležilo 6 učencev: Jošt Kadiš, Filip Jeseničnik in Timotej Otto iz 8. Razreda in Špela Gostenčnik, Nuša Kadiš in Neža Pšeničnik iz 9. razreda. Letošnja tema je bila Ogroženi pleveli Slovenije.

Preberite več: Državno tekmovanje iz znanja biologije

V torek, 27. 11. 2018, je v Ljubljani, na Gimnaziji Moste potekalo državno tekmovanje iz kemijskega eksperimenta, letos poimenovano Z ionskimi reakcijami v mavrični svet kemije. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 20 najboljših eksperimentov iz cele Slovenije.

Preberite več: Državno tekmovanje iz kemijskega eksperimenta

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA