ZAKLJUČEK NATEČAJA MOJA RODNA DOMOVINA 2019 IN ČASTNA PODELITEV MEDALJ IN PRIZNANJ V DRŽAVNEM SVETU V LJUBLJANI
IMG 20190417 141356Na letošnjem državnem literarnem natečaju MOJA RODNA DOMOVINA so učenci iz vse Slovenije ustvarjali besedila na temo Lipa – simbol slovenstva. OŠ Vič v sodelovanju z Območnim združenjem Veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane že 11. leto zapored izvaja literarni natečaj Moja rodna domovina. Gre za pisanje literarnih prispevkov na temo domovine, slovenskega jezika, ohranjanja in vzpodbujanja vrednot.
Preberite več: ZAKLJUČEK NATEČAJA MOJA RODNA DOMOVINA...

IMG 20190416 100218V torek, 16. aprila 2019, smo si zlati bralci prislužili nagrado za 9 let sodelovanja pri bralni znački. Z izletom smo bili nagrajeni vsi, ki smo vseh 9 let v osnovni šoli osvojili bralno značko. Letos nas je bilo 20 in naše mentorice so bile zelo ponosne na nas. Ob 8.20 smo se odpravili izpred Traberg centra proti Ravnam na Koroskem, kjer smo obiskali Osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika. Pot smo nadaljevali na Prežihovino, kjer je živel Lovro Kuhar (Prežihov Voranc). Tam smo izvedeli ogromno zanimivih stvari iz Prežihovega otroštva in življenja. Ja, tudi vreme je bilo prekrasno za izlet po Koroški.

Preberite več: ZLATI BRALCI 2018/2019

Učenci 8. razredov smo imeli v petek, 16. 11. 2018, tehnični dan. Razdeljeni smo bili v tri skupine, v likovno, praktično in novinarsko, le-te pa so delale različne stvari.

V okviru zdravega zajtrka smo si 1. uro o njem ogledali in prebrali veliko zanimivosti. Med drugim smo izvedeli, da so slovenska živilska podjetja, čebelarji in kmetje prispevali 18.000 kg kruha, 2.600 kg masla, 52.000 l mleka, 3.100 kg medu in 34.000 kg jabolk.

Vse tri skupine so rešile anketo, ki je pokazala, da polovica anketiranih med tednom redno zajtrkuje. Večina anketiranih za zajtrk je kruh s sladkimi namazi, pije pa čaj. Pri vprašanju, če je zajtrk pomemben obrok, pa je 85% anketiranih odgovorilo z DA.

Preberite več: Tehnični dan

zdravo z naravoV torek 12. 3. 2019 je na šoli potekala naravoslovna delavnica za nadarjene učence 6., 7., 8. in 9. razredov na temo MINERALI V NAŠEM TELESU IN HRANI. Delavnica je potekala v dveh delih.

Prvi del je potekal v gospodinjski učilnici, kjer so učenci imeli praktičen del. Najprej smo se pogovorili o pomenu mineralov za naše telo, kateri so pomembni in zakaj. Nato je sledil praktičen del. Učenci so pripravili zdravo sladico iz različnih vrst sadja in iz 100% pomarančnega soka, medu, limone in želatine izdelali slastne mineralne kristalčke.

Preberite več: Naravoslovna delavnica

V petek, 14. 9. 2018, je v šestem razredu potekal prvi tehniški dan. Učitelji so učence razdelili na skupine. Vsaka skupina je pri posameznem učitelju/ci pripravljala različne izdelke. Prva skupina je pripravljala zelišča in sadje za sušenje, izdelali so vrečke in nalepke za označevanje vrečk z zelišči. Druga skupina je kuhala paradižnikovo omako, tretja je uredila šolski vrt, četrta in peta pa sta skuhali marmelado. Vse te izdelke bomo prodajali na praznični tržnici, na katero ste lepo vabljeni.

PRIPRAVILI: učenki 6. razredov

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA