zdravo z naravoV torek 12. 3. 2019 je na šoli potekala naravoslovna delavnica za nadarjene učence 6., 7., 8. in 9. razredov na temo MINERALI V NAŠEM TELESU IN HRANI. Delavnica je potekala v dveh delih.

Prvi del je potekal v gospodinjski učilnici, kjer so učenci imeli praktičen del. Najprej smo se pogovorili o pomenu mineralov za naše telo, kateri so pomembni in zakaj. Nato je sledil praktičen del. Učenci so pripravili zdravo sladico iz različnih vrst sadja in iz 100% pomarančnega soka, medu, limone in želatine izdelali slastne mineralne kristalčke.

Preberite več: Naravoslovna delavnica

Učenci 8. razredov smo imeli v petek, 16. 11. 2018, tehnični dan. Razdeljeni smo bili v tri skupine, v likovno, praktično in novinarsko, le-te pa so delale različne stvari.

V okviru zdravega zajtrka smo si 1. uro o njem ogledali in prebrali veliko zanimivosti. Med drugim smo izvedeli, da so slovenska živilska podjetja, čebelarji in kmetje prispevali 18.000 kg kruha, 2.600 kg masla, 52.000 l mleka, 3.100 kg medu in 34.000 kg jabolk.

Vse tri skupine so rešile anketo, ki je pokazala, da polovica anketiranih med tednom redno zajtrkuje. Večina anketiranih za zajtrk je kruh s sladkimi namazi, pije pa čaj. Pri vprašanju, če je zajtrk pomemben obrok, pa je 85% anketiranih odgovorilo z DA.

Preberite več: Tehnični dan

V petek, 14. 9. 2018, je v šestem razredu potekal prvi tehniški dan. Učitelji so učence razdelili na skupine. Vsaka skupina je pri posameznem učitelju/ci pripravljala različne izdelke. Prva skupina je pripravljala zelišča in sadje za sušenje, izdelali so vrečke in nalepke za označevanje vrečk z zelišči. Druga skupina je kuhala paradižnikovo omako, tretja je uredila šolski vrt, četrta in peta pa sta skuhali marmelado. Vse te izdelke bomo prodajali na praznični tržnici, na katero ste lepo vabljeni.

PRIPRAVILI: učenki 6. razredov

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA