Spoštovani starši.

ne up tel
Javna agencija RS za varnost prometa tudi letos vodi in koordinira nacionalno preventivno akcijo UPORABA MOBILNIH TELEFONOV, ki poteka  od 13. do 26. januarja 2020. S to akcijo želijo opozoriti na visoko tveganje uporabe mobilnih telefonov.

Telefonski klic, pošiljanje sporočil ali e- pošte opravimo na primernem, varnem mestu, ne v avtu, ne na kolesu, ne na skiroju in ne med hojo.

Z uporabo mobilnega telefona med vožnjo se zmanjšuje zbranost voznika in njegova pozornost za dogajanje na cesti in v njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije, zato se poveča tveganje za nastanek prometne nesreče za štirikrat.

Akcija je namenjena vsem udeležencem v prometu: voznikom motornih vozil, pešcem, kolesarjem, uporabnikom skirojev…

Kot pešci, kolesarji ali uporabniki drugih prevoznih sredstev smo namreč lahko zaradi nespametne uporabe mobilnih telefonov v prometu ogroženi sami, ali pa ogrožamo druge.

                                                (Vir: Javna agencija republike Slovenije za varnost in promet)

VSESLOVENSKI SEJEM IZOBRAŽEVANJA IN POKLICEV INFORMATIVA

 

Informativa bo potekala v petek in soboto, 24. in 25. januarja 2020 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na njej pa se bodo predstavljale vse izobraževalne institucije - od višješolskih in srednjih strokovnih programov, do visokošolskih programov in neformalnih izobraževanj, na voljo v Sloveniji in v tujini. Informativa poteka natančno tri tedne pred uradnimi informativni dnevi, ki bodo potekali po vsej Sloveniji (14. in 15. februarja 2020).

Dogodek je za obiskovalec brezplačen.

Za vse informacije glede sodelovanja in obiska Informative je na voljo:

Melita Remškar, vodja projekta Informativa

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 01300 32 19

Podkategorije

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA