OŠ  Dravograd

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da je prejšnji teden zaživel nov portal – DijaskiSvet.si. Namenjen je vsem devetošolcem, vsebuje pa informacije, ki jih potrebujejo za boljše učenje, podatke o vpisu v srednjo šolo, pomembne datume, ki jih morajo spremljati, redno pa jih obveščamo tudi o dogodkih, ki jim morajo slediti (npr. rok oddaje vloge za štipendijo, za oddajo prijave za vpis, datumi NPZ …). DijaskiSvet.si je zato pomemben pripomoček za učence, ki dopolnjuje informacije, ki jih prejmejo v šoli.

Spoštovani starši in učenci 6. in 9. razredov

obveščamo vas, da so za šolsko leto 2017/2018 na Državnem izpitnem centru pripravili publikacijo »Informacije za učence in starše« v elektronski obliki. Publikacija je objavljena na spletnih straneh Rica vam v vpogled (http://www.ric.si in http://eric.ric.si).

Za učence 6. in 9. razredov je opravljanje NPZ obvezno, vključuje pa preverjanje znanja iz treh predmetov:

 6. in 9. razred:

  • slovenščine – 4. maj 2018
  • matematike – 7. maj 2018
  • tujega jezika – angleščine – 9. maj 2018 (6. in 9. razred)

V tem šolskem letu želimo vsem skupaj veliko znanja in uspehov.

Vodstvo šole

Tudi letos so v času poletnih počitnic za nadarjene učence in dijake na voljo tabori, ki se bodo izvajali v Poreču, na Pohorju in v Marburgu.

Tabori so odlična priložnost, da preživite počitnice na drugačen način. Poleg vsebine tabora, bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več). Kot vedno doslej, so tabori lahko subvencionirani, poskrbljeno bo tudi za prevoz.

Prijavnice in ostale informacije najdete na spletni strani.

Šola ponuja tudi v naslednjem šolskem letu pestro paleto neobveznih in obveznih izbirnih predmetov za naše učence. TUKAJ si lahko pogledate oba dokumenta, da se boste lažje odločili pri izbiri. Učencem bodo izbirne in neobvezne izbirne predmete predstavili tudi učitelji v tekočem in naslednjem tednu.

Prijavnice, ki jih boste učenci dobili, morate vrniti razrednikom najkasneje do srede, 26. 4. 2017. Na prvi strani obeh dokumentov so razložena zakonska pravila prijave.

Obveščamo vas, da je Koroška ribiška družina pričela z ribiškim krožkom, ki se odvija vsak petek ob 17.00 uri v prostorih Ribiškega doma v Dravogradu.

V krožku boste najprej spoznali osnove ribolova in pripravo ribiškega pribora za ribolov, kasneje  pa tudi izkusili užitke pri samem ribolovu

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA