V skladu s 70. členom Zakona o osnovni šoli ter 30. členom Pravilnika o preverjanju in ocenjevanju znanja ter napredovanju učencev so popravni izpiti učencev po naslednjem razporedu:

IZPITNI ROKI ZA PREDMETNE IN POPRAVNE IZPITE
16. junij – 29. junij 2020 1. rok učenci 9. razreda
26. junij – 9. julij 2020 1. rok učenci 1. – 8. razreda
18. – 31. avgust 2020 2. rok učenci 1. do 9. razreda
Preberite več: IZPITNI ROKI ZA PREDMETNE IN POPRAVNE IZPITE

plonkecZa večino učencev se bliža čas ocenjevanja na daljavo. V ta namen sem vam pripravila "Plonkec" za pomoč pri učenju in pripravi na preverjanje oz. ocenjevanje znanja na daljavo. Mogoče vam pride prav. Uporabite.

»PLONKEC« ZA POMOČ PRI UČENJU IN PRIPRAVI NA PREVERJANJE OZ. OCENJEVANJE NA DALJAVO IZDELALA:
Tadeja Grubelnik, univ. dipl. socialna pedagoginja

V šolskem letu 2019/2010 bomo na šoli pričeli s krožkom o finančnem opismenjevanju mladih.

Nekaj vsebin, o katerih se bomo pogovarjali na krožku:

Kako mesec preživeti z žepnino, Do 18. leta bi rad privarčeval za avto, V kateri banki varčevati, da bo to zame najbolj ugodno, Kateri poklic je zame najbolj primeren, Kako lahko pridobim štipendijo za študij v tujini, S katerimi opravili lahko zaslužim pet evrov na uro, Med počitnicami bi rad delal v tujini, Kakšno zavarovanje je zame najprimernejše, Kako ločiti dobre dolgove od slabih, Zakaj ne potrebujem kreditne kartice, Zakaj moram plačevati davke, Kako odprem svoje podjetje…

Vabimo vse, ki bi se želeli ukvarjati s finančnim opismenjevanjem, da se nam pridružijo.

Učiteljice matematike

Vas zanima na kakšen način se na mizi znajdejo slastne jagode, češnje, borovnice,... pa zlato rdeče breskve in jabolka? So se vam že cedile sline in so vas zamikali vabeči plodovi ob cesti, pa ne veste, kako bi lahko prav takšne pridelali na vašem vrtu? Ste že kdaj pomislili, da bi lahko več prostega časa preživeli v stiku z naravo in si sami izdelali marmelado in sok? Vas moti betonska in asfaltna okolica vašega doma, pa ne veste kako jo polepšati s cvetlicami in ji dati življenja s pticami?

Preberite več: Sadjarski krožek