Vas zanima na kakšen način se na mizi znajdejo slastne jagode, češnje, borovnice,... pa zlato rdeče breskve in jabolka? So se vam že cedile sline in so vas zamikali vabeči plodovi ob cesti, pa ne veste, kako bi lahko prav takšne pridelali na vašem vrtu? Ste že kdaj pomislili, da bi lahko več prostega časa preživeli v stiku z naravo in si sami izdelali marmelado in sok? Vas moti betonska in asfaltna okolica vašega doma, pa ne veste kako jo polepšati s cvetlicami in ji dati življenja s pticami?

Preberite več: Sadjarski krožek

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da je prejšnji teden zaživel nov portal – DijaskiSvet.si. Namenjen je vsem devetošolcem, vsebuje pa informacije, ki jih potrebujejo za boljše učenje, podatke o vpisu v srednjo šolo, pomembne datume, ki jih morajo spremljati, redno pa jih obveščamo tudi o dogodkih, ki jim morajo slediti (npr. rok oddaje vloge za štipendijo, za oddajo prijave za vpis, datumi NPZ …). DijaskiSvet.si je zato pomemben pripomoček za učence, ki dopolnjuje informacije, ki jih prejmejo v šoli.

Tudi letos so v času poletnih počitnic za nadarjene učence in dijake na voljo tabori, ki se bodo izvajali v Poreču, na Pohorju in v Marburgu.

Tabori so odlična priložnost, da preživite počitnice na drugačen način. Poleg vsebine tabora, bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več). Kot vedno doslej, so tabori lahko subvencionirani, poskrbljeno bo tudi za prevoz.

Prijavnice in ostale informacije najdete na spletni strani.

Spoštovani starši in učenci 6. in 9. razredov

obveščamo vas, da so za šolsko leto 2017/2018 na Državnem izpitnem centru pripravili publikacijo »Informacije za učence in starše« v elektronski obliki. Publikacija je objavljena na spletnih straneh Rica vam v vpogled (http://www.ric.si in http://eric.ric.si).

Za učence 6. in 9. razredov je opravljanje NPZ obvezno, vključuje pa preverjanje znanja iz treh predmetov:

 6. in 9. razred:

  • slovenščine – 4. maj 2018
  • matematike – 7. maj 2018
  • tujega jezika – angleščine – 9. maj 2018 (6. in 9. razred)

V tem šolskem letu želimo vsem skupaj veliko znanja in uspehov.

Vodstvo šole

Šola ponuja tudi v naslednjem šolskem letu pestro paleto neobveznih in obveznih izbirnih predmetov za naše učence. TUKAJ si lahko pogledate oba dokumenta, da se boste lažje odločili pri izbiri. Učencem bodo izbirne in neobvezne izbirne predmete predstavili tudi učitelji v tekočem in naslednjem tednu.

Prijavnice, ki jih boste učenci dobili, morate vrniti razrednikom najkasneje do srede, 26. 4. 2017. Na prvi strani obeh dokumentov so razložena zakonska pravila prijave.

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA