V četrtek, 26. septembra 2013, so  bili učenci naše šole povabljeni v Mursko Soboto na prireditev Oko besede, kjer so podelili nagrado Večernica za najboljše mladinsko literarno delo preteklega leta. 

Letos je bilo za to nagrado nominiranih pet ustvarjalcev mladinske literature: Andrej Rozman Roza s knjigo Čofli, Nataša Konc Lorenzutti s knjigo Kakšno drevo zraste iz mačka, Barbara Simoniti in njeni Močvirniki, Mate Dolenc s knjigo Mali Princ z otoka ter Peter Svetina z Ropotarno. Prestižna nagrada je bila letos dodeljena Petru Svetini.

Učenci četrtega razreda in nekaj tretješolcev so skupaj z učiteljicama in knjižničarko najprej prisostvovali prireditvi s podelitvijo nagrade , na kateri so predstavili vse avtorje. Učenci murskosoboških OŠ pa so prebrali nekaj odlomkov iz nominiranih del. Sledila je še glasbeno plesna predstava Škrat Sanjavec .

Kulturni dogodek smo sklenili v avli gledališča, kjer smo se posladkali s praznično torto, poklepetali z navzočimi pisatelji, vsak učenec pa je dobil tudi knjižno nagrado.

Nazaj na Koroško smo se odpravili polni lepih vtisov in še bolj prepričani, da je slogan Branje je glavno in zabavno še kako na mestu.


Prireditvi so pozornost namenili tudi v kulturni redakciji RTV SLO.

Irena Jeseničnik, Nataša Kovše in Berta Pušnik


ŠOLA NA DALJAVO

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

TOM TELEFON

PROJEKT POGUM

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA