Dober dan!

Mi smo prvošolčki,

mali, veliki trolčki.

Dobrodošli, ko naše šole je dan

in vsak med nami je nasmejan!

 

Tako smo pričeli letošnji dan šole. Prireditev, v kateri nastopajo in sodelujejo skoraj vsi učenci naše šole. Od prvega do devetega razreda in podružnice.

Tema letošnje prireditve, ki je zapolnila še zadnji kotiček športne dvorane je bila šport, gibanje, zdravje in znanje. Naslov pa smo zapisali kar Fit je danes hit.

Kot je znano, je naša šola vključena v družbo 67 šol po Sloveniji, ki se izobražuje v projektu Fit4kid. Gre za spodbujanje učencev h gibanju, k pitju vode in s tem k lažjemu učenju.

Tako so prireditev zaznamovale otroške igre, ples in pesem. Drugošolci, ki so že vključeni v zgodnje učenje angleškega jezika, so se v polni zasedbi pokazali na vseh treh odrih, učenci kemije pa so znova več kot navdušili s svojimi poskusi. Devetošolci so predstavili svojo novo pesem, s katero so iz državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava znova prinesli zlato. Pravo navdušenje so poželi mali športniki, ki so se v kar šestih disciplinah pokazali na odrih. Presenečeni so bili obiskovalci ob ogledu »moderne« fit učne ure, kjer se ob gibanju znanje kar vleče iz rokava.

Posebna poslastica prireditve pa so bila jasna sporočila vrhunskih slovenskih, koroških športnikov, da je šport v življenju še kako pomemben. Za uspeh, samozavest in znanje. Damir Dugonjič, Franci Petek, Boštjan Nachbar, Marjan Pušnik, Nejc Pečnik in Petra Majdič so se s tem dotaknili vseh v športni dvorani.

Prireditev je uspela in zato hvala vsem sodelavcem in učencem. Ter seveda obiskovalcem, ki so zadovoljnih obrazov zapuščali šolo...

Prihodnje leto bo še boljše. S posebnim razlogom!

Špela Šavc


ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA