En mesec smo se pripravljali na prireditev Pod vaško lipo. Učiteljica nam je razdelila pesmice. Prišla je nedelja in odpravila sem se v Trbonje. Nastopali so godba, vrtec, Kulturno društvo Brod, harmonikarica Danaja in učenci od prvega do petega razreda. Nastopali smo z deklamacijami Maj, Svet je kakor ringaraja, Popotnica, Prva čebela in Zelene deklice.

Cel teden pa so bili v Trbonjah slikarji in kiparji. Kiparji so naredili tri kipe - flosarja in dva šolarja. Šolarja bosta krasila vhod v novo šolo. Flosar pa bo stal pri trgovini, kjer je že postavljen flos. Slikarji se naslikali slike in jih postavili na razstavo na prireditvi, da smo si jih lahko ogledali. Na tržnici, ki smo jo pripravili, sem kupila ogledalce in tri verižice. Eno verižico in eno ogledalce sem podarila teti za rojstni dan.

Katarina Tratnik, 2. razred

V nedeljo, 22. 5. 2016, je bilo srečanje Pod vaško lipo. Najprej so nastopali naši najmlajši iz vrtca Trbonje. Naslednji smo bili na vrsti mi, učenci prvega in drugega razreda. Za nami so nastopali učenci tretjega, četrtega in petega razreda. Ko smo z nastopom končali, smo šli k svojim staršem. Zatem so nastopali drugi.

Na tržnici smo prodajali naše izdelke.

Neža Tomažič, 2. razred

22. maja se je v Trbonjah odvijala prireditev Pod vaško lipo. V šoli smo se na ta dogodek pripravljali tako, da smo se učili deklamacij. Ko je prišel dan za nastop, me je mama uredila in mi oblekla lepo obleko.

Bil je lep sončen dan in nastop je zelo lepo uspel.

Pripravili smo tudi tržnico, na kateri smo prodajali naše izdelke.

Kulturno društvo Brod Trbonje je pripravilo smešno igro, za glasbo pa so poskrbeli domači muzikanti.

Za nas otroke so pripravili traktor, ki nas je veselo vozil naokoli. To je bil res čudovit dan.

Elina Račnik, 2. razred

22. maja smo v Trbonjah imeli prireditev Pod vaško lipo. Bil je zelo topel in sončen dan. Zbralo se je veliko vaščanov in nastopajočih. Učenci smo deklamirali pesmi in na tržnici prodajali svoje izdelke. Za glasbo so poskrbeli domači muzikanti, nekateri so tudi plesali. Ves popoldan smo se lahko vozili na traktorju, ki je bil pripravljen za razvedrilo otrok. Bil je čudovit dan in imeli smo se lepo.

Lili Račnik, 2. razred

Pod vaško lipo se zberemo vsako leto. Bili smo učenci od prvega do petega razreda. Nastopali so tudi malčki iz vrtca. Igrali so muzikanti. Fantje so igrali nogomet. Na tržnici smo prodajali kokosove hlebčke, medenjake in ogledalca. Malčki iz vrtca so prodajali verižice.

S traktorjem sem se peljal petkrat. Kupil sem si dve kokakoli.

Timotej Kotnik, 2. razred

Včeraj smo imeli v Trbonjah krajevni praznik Pod vaško lipo. Nastopali smo učenci OŠ Trbonje, malčki vrtca Trbonje, godba Trbonje, harmonikarica ter Kulturno društvo Brod Trbonje, ki so prikazali zanimiv in smešen skeč.

Po končani prireditvi sem se najedla in se igrala s prijateljicami. Vozila sem se s traktorjem, bilo je zelo zanimivo.

Neja Repnik, 2. razred

IMELI SMO KULTURNI PROGRAM. UČENCI SMO NASTOPALI. IGRALA JE TUDI PIHALNA GODBA. OTROCI SMO SE VOZILI S TRAKTORJEM. BILO JE LEPO.

ANDRAŽ ŠANTL, 1. RAZRED

KO SMO SE ODPELJALI V TRBONJE, SEM VIDELA, KAKO SO POSTAVLJALI ŠOTOR IN GA KRASILI S TRAKOVI IN BALONI. KO JE BILA URA 4 POPOLDNE, SEM PRIŠLA NA PRIREDITEV. BILA SEM OBLEČENA V LEPO KRILO, SAJ SEM NASTOPALA.

PO NASTOPU SEM SE PELJALA S TRAKTORJEM.

DRUŽENJE POD VAŠKO LIPO MI JE BILO ZELO VŠEČ, KER JE BILO TAM VELIKO PRIJATELJEV. LEPE PA SO BILE TUDI SLIKE IN KIPI.

LARA KOGELNIK, 1. RAZRED

NA PRIREDITVI SMO POVEDALI VSAK SVOJO PESMICO. BILO JE ZELO LEPO IN VESELO. PRIŠLO JE VELIKO LJUDI. PRIŠLA JE TUDI GOSPA ŽUPANJA.

ŽIGA RUDOLF, 1. RAZRED

ŠLA SEM NA KULTURNI POPOLDAN POD VAŠKO LIPO S SVOJIMI STARŠI IN MLAJŠO SESTRICO.

S SOŠOLKAMI SMO NASTOPALE Z DEKLAMACIJO. OGLEDALI SMO SI PREDSTAVO IN PRISLUHNILI GODBI. ZA KONEC PA SMO SE ŠE IGRALI NA TRAVI. ZA SPOMIN STA MI OSTALA ZVONČEK IN OGRLICA. PIŠKOTI PA SO KONČALI V MOJEM TREBUŠČKU. MNJAM, MNJAM.

ŠPELA NABERNIK, 1. RAZRED

pod vasko lipo1   pod vasko lipo2


ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA