Besede so odmevale tudi v 1. A razredu in pripovedovale zgodbo o velikih  nemarnih škornjih. Pod mušnico smo našli plakat. Takoj smo se spomnili na naše junake iz slikanice. Le kaj nam tokrat sporočajo gozdni prebivalci?

 Mogoče:

- nam želijo povedati, da so končno ti veliki nemarni škornji odšli iz naših gozdov.

- so se odločili, da nam pomagajo očistiti gozd in zanj skrbeti.

- so nam izdelali načrt za izdelavo pasti, v katero bi ulovili velike nemarne škornje.

- nam sporočajo, da je gozd čist in lep.

- pa se sprašujejo, kdaj bomo nadaljevali z našim projektom, kdaj bomo končno prebrali še zadnji del zgodbe in slikanico dokončali.

A na plakatu je pisalo KDO NOSI VELIKE NEMARNE ŠKORNJE. Ugotavljali smo, da so to lahko lovci, ribiči, mamice, otroci, …… pravzaprav vsi, ki obiskujemo gozd in ne razmišljamo o tem, da smo tam le na obisku in ne na smetišču. Zato smo se odločili, da bo nam sanjska vila, ki smo jo upodobili tudi v naši slikanici pomagala, da se bom najprej sami spremenili in sicer tako, da bomo sezuli velike nemarne škornje in potem postali vzor vsem ostalim. S srčkom, ki smo ga naslikali želimo povedati, da imamo radi gozd in njegove prebivalce, kar smo tudi poskušali zapisati z besedami. Besede kakšen gozd si želimo so kar vrele iz nas. Dan nam je polepšala še mušnica, ki je spekla tako slastne gozdne palačinke z borovnicami in gozdnimi jagodami, zato smo tudi njej namenili prostor v naši slikanici. Ker pa vemo, da le niso vsi škornji nemarni, pa smo za tiste, ki bi to pozabili izdelali še tablo z napisom V GOZD JE VELIKIM NEMARNIM ŠKORNJEM VSTOP PREPOVEDAN.

 

Zapisala Renata Šumah


ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2019

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA