TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Od 11. do 17. novembra obeležujemo TEDEN SLOVENSKE HRANE, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.
Ena izmed pomembnih aktivnosti tedna slovenske hrane je projekt TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.
Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke in šolajočo mladino, vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o:
- Pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad.
 - Pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji.
 - Pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje.
 - Pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo.
 
Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Za uspešno in čim bolj aktivno izvedbo projekta Tradicionalni slovenski zajtrk bodo v naslednjem tednu potekale različne vzgojno – izobraževalne dejavnosti
- V času razrednih ur pogovori o pomenu zajtrka in rednega zajtrkovanja.
 - Medpredmetno povezovanje z različnimi temami: pomen lokalno pridelane in predelane hrane, ekologija – pravilno ravnanje z odpadki, kulturno uživanje hrane, telesna aktivnost za zdrav življenjski slog.
 - Izdelava plakatov, risbic na temo zajtrka in lokalno pridelane hrane.
 - V petek, 15. novembra, prvo šolsko uro, bo za vse učence pripravljen tradicionalni zajtrk v matičnih učilnicah.
 
Organizatorka šolske prehrane: Elizabet Negovec Kopmajer
