Select menu item

Svetovni dan hoje in otvoritev prenovljene gozdne učne poti NA GRAD

Svetovni dan hoje in otvoritev prenovljene gozdne učne poti NA GRAD

15. oktobra obeležujemo SVETOVNI DAN HOJE. Hoja je osnovna oblika gibanja, najbolj naravna in prav zaradi tega tudi najbolj zdrava oblika gibanja. Ne samo, da pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje, nas hoja tudi krepi, pospešuje presnovo in preprečuje zdravstvene težave. Poleg tega pa je dostopna vsakomur, v vseh letnih časih in ne zahteva dodatnih sredstev ali posebne opreme.

Vse ključne epidemiološke študije o telesni dejavnosti Slovencev kažejo, da je nezadostna telesna dejavnost eden izmed najpomembnejših dejavnikov nezdravega življenjskega sloga.

Naš namen je, da vas pozovemo, da pridno hodite in se čim več gibate v naravi, vse leto. Prav zato je pomembno sporočilo Svetovne zdravstvene organizacije, ki v sporočilih za doseganje večje koristi za zdravje priporoča:

  • pri odraslih izvajanje zmerne telesne/gibalne dejavnosti 30 minut/dan večino dni v tednu (skupaj vsaj 150 minut na teden);
  • pri otrocih in mladini vsaj 1 uro zmerne telesne/gibalne dejavnosti na dan.

V večini primerov to najlažje dosežemo z vsakodnevno hojo. Poleg tega pa se vsem starostnim skupinam svetuje vsaj 2 krat tedensko izvajanje vaj za mišično moč in gibljivost.

Zato vas vabimo, da se jutri, v soboto 15. 10. 2022, udeležite otvoritve obnovljene gozdne učne poti NA GRAD. Pobudo za obnovo gozdne učne poti smo dali prav mladi planinci naše šole in želimo, da se dogodka udeležite v čim večjem številu. Dobimo se zjutraj ob 9. uri na parkirišču med črpalko OMW in cerkvijo Sv. Janeza Evangelista. Skupaj se bomo odpravili na pot in na petnajstih postajah izvedeli marsikaj zanimivega o gozdu. Točke nas bodo pripeljale do Grajske bajte, kjer nas bo čakala malica in kratek kulturni program.

Pridite!

Gibanje je življenje, živimo ga skupaj!

O avtorju
Dostopnost