Select menu item

Z roko v roki

V šolskem letu 2022/2023 je Uprava RS za zaščito in reševanje razpisala natečaj na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi«. Predmet natečaja je bil sodelovati z izdelkom na temo naravnih in drugih nesreč, ki se dogajajo vsakodnevno, zgodijo se lahko vsem in ob njih morda potrebujemo pomoč vsi. Cilj natečaja je v letošnjem letu bil namenjen invalidom, ki živijo, se šolajo in delajo med nami.

Z učenkami smo se dogovorile, da bomo sodelovale na natečaju. Posnele smo filmček z naslovom Z roko v roki. Sodelovale smo učenke sedmih razredov:  Rozalija Otto, Melinda Mori, Neja Hribernik, Klara Plešivčnik, Nika Štor in Saša Pirnat.

Na snemanju smo naučile sodelovanja, zaupanja, še bolj smo se povezale, bilo pa je tudi precej smešnih in zabavnih trenutkov. Zavedati smo se začele, da invalidi v naši okolici potrebujejo pomoč in vsakodnevno podporo.

Uradni rezultati regijskega tekmovanja bodo objavljeni konec marca. Stiskamo pesti, da se s filmčkom uvrstimo naprej na državno tekmovanje.

sodelujoče in mentorica Polona Krajnc

O avtorju
Dostopnost