Select menu item

27. marec – DAN EVROPSKIH AVTORJEV

27. marec – DAN EVROPSKIH AVTORJEV

Na pobudo Evropske komisije v Evropski uniji letos prvič praznujemo 27. marec – dan evropskih avtorjev. Na OŠ Neznanih talcev Dravograd smo se odločili, da se pridružimo tej pobudi pri ozaveščanju naših učencev o pomembnosti knjige in poudarimo branje kakovostne literature kot pomemben dejavnik pri celostnem razvoju učencev. Izbrali smo bralno dejavnost in na šolo povabili domačinko, go. Miro Mori, profesorico slovenskega jezika in sociologije.

Ker na šoli opažamo prvi upad branja že v 4. in 5. razredu, smo se odločili, da povabimo go. Miro Mori z namenom, da učencem predstavi pomen branja, lastne bralne navade, predvsem pa knjigo z naslovom Robina in prijatelji.

V torek, 21. 3. 2023, smo v šolski knjižnici pripravili dve šolski uri. Eno šolsko uro so bili na srečanju z avtorico učenci 4. a in 4. b, naslednjo šolsko uro pa učenci 5. a in 5. b.

Avtorica je učencem spregovorila o pomenu branja, navedla prednosti, ki jih z branjem pridobijo bralci, jih motivirala za branje za bralno značko in za branje na sploh. Spregovorila pa je tudi o svojem delu v gledališki skupini, za katero piše besedila in predstave tudi režira. Predstavila je razloge za lastno branje, pokazala besedila gledaliških iger, prebrala eno zgodbo iz knjige Robina in prijatelji. Pri tem je učence motivirala za sodelovanje na različne domiselne načine in vodila skupno ustvarjanje nove zgodbe, kot so si jo zamislili učenci.

Učenci so z veseljem sodelovali in pokazali velik interes za celotno predstavitev.

Knjižničarka:

Berta Pušnik

O avtorju
Dostopnost