Select menu item

Tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje v šolskem letu 2022/2023 na Osnovni šoli Neznanih talcev Dravograd

Cankarjevo tekmovanje iz znanja materinega jezika je letos potekalo pod naslovom Rime srca, ritmi srca. Osmošolci in devetošolci so prebrali pesniško zbirko Vinka Möderndorferja: Romeo in Julija iz sosednje ulice, v njej avtor pokaže v obdobju odraščanja veliko posluha za njihove prve srčne in manj srčne tegobe. Šolskega tekmovanja, ki je bilo 29. 11. 2022, se je udeležilo 11 učencev, učenki Neža Golob in Barbara Pšeničnik sta se udeležili regijskega tekmovanja, ki je bilo 17. 1. 2023 na OŠ Koroških jeklarjev na Ravnah na Koroškem. Neža Golob se je s svojim interpretiranim razlagalnim spisom uvrstila na državno Cankarjevo tekmovanje, ki je potekalo 11. 3. 2023 v Zrečah. Za dosego priznanja ji je zmanjkalo le malo število točk.

Šolsko tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje je za učence od 1. do 7. razreda potekalo 4. aprila 2023. Udeležilo se ga je 96 osnovnošolcev s centralne in podružničnih šol. Državna komisija za tekmovanje je za prvo vzgojno-izobraževalno obdobje izbrala literarni deli: slikanico Živalske uspavanke in pesniško slikanico Drobtine iz mišje doline; učenci od 4. do 7. razreda so pa prebrali pesniški zbirki Babica za lahko noč in Ne.

Vsi tekmovalci si zaslužijo pohvalo za sodelovanje, prejemnikom priznanj in mentorjem pa iskrene čestitke ob uspehu! Za izjemen uspeh posebej čestitam Neži Golob.

Polona Krajnc, vodja Cankarjevega tekmovanja

O avtorju
Dostopnost