Select menu item

Zaključna regijska podelitev priznanj natečaja za najboljša likovna in literarna dela ter filme

Zaključna regijska podelitev priznanj natečaja za najboljša likovna in literarna dela ter filme

V šolskem letu 2022/2023 je Uprava RS za zaščito in reševanje razpisala natečaj na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi«. Ob zaključku tekmovanja je Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec, podelila priznanja na prireditvi regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela ter filme v sredo, 12. aprila 2023, ob 11. uri v prostorih telovadnice Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd.

Na podelitvi priznanj so spregovorili župan Občine Dravograd Anton Preksavec, ravnateljica OŠ Dravograd Danijela Ledinek, vodja Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Slovenj Gradec Alan Matijevič ter izvajalka natečaja Naravne in druge nesreče Nada Jeseničnik Krajnc. Na prireditev sta bila povabljena tudi poveljnik Civilne zaščite občine Dravograd Bojan Zavec in predstavnik Društva invalidov Dravograd Bojan Horvatič.

Namen natečaja je bil informirati, izobraževati in ozaveščati otroke in mladino, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, zgodijo se lahko tudi nam, nanje se moramo ustrezno pripravljati in v tako največji meri omejiti oz. ublažiti njihove posledice. Pomoč potrebujemo vsi, tukaj ni časa za egoizem in sebičnost. Dolžni smo pomagati po svojih najboljših močeh in sposobnostih, saj vsaka minuta šteje.

Na regijskem natečaju je v Koroški regiji sodelovalo 251 avtorjev z 208 izdelki in 46 mentorjev. Letos je na razpisu sodelovalo 8 osnovnih šol, 6 vrtcev, 2 osnovni šoli s prilagojenim programom in Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. Vsi navzoči so dokazali, da so pisanje, likovno ustvarjanje in igranje odlično opravili, saj so prejeli nagrade za najboljša likovna in literarna dela ter filme.

Učenci OŠ Neznanih talcev Dravograd so na natečaju sodelovali s filmčkom z naslovom Z roko v roki. Učenke Saša Pirnat, Nika Štor, Rozalija Otto, Neja Hribernik, Melinda Mori in Klara Plešivčnik so odigrale svoje vloge tako, da so prikazale, kako zelo je v današnjem času pomembno, da si pomagamo, še posebej tistim, ki so pomoči potrebni, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo pomoč potrebovali sami.

Za aktivno šolo na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine za osebno in vzajemno zaščito je bila izbrana Osnovna šola Neznanih talcev Dravograd. Za aktivni vrtec pa je bil izbran Vrtec pri Osnovni šoli Muta.

Zavedati se moramo, da je preventivno znanje in ravnanje ključ do tega, da lahko nekatere naravne in druge nesreče preprečimo, zmanjšamo škodo ali celo nekomu rešimo življenje. In to vsak dan.

Vsem nagrajencem likovnih in literarnih del ter filmov regijskega natečaja ter njihovim mentorjem iskreno čestitam.

učiteljica Polona Krajnc

 

O avtorju
Dostopnost