Select menu item

ZAKLJUČEK BRANJA ZA BRALNO ZNAČKO V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

ZAKLJUČEK BRANJA ZA BRALNO ZNAČKO V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

Ker branju za bralno značko praviloma vsako leto sledi srečanje z mladinskim ustvarjalcem, je v petek, 5. maja 2023, bralce na naši šoli obiskal sodobni mladinski pisatelj z obsežnim knjižnim opusom – Žiga X. Gombač.

Prihaja iz Ljubljane, napisal pa je že zelo veliko knjig: od pravljic, stripovskih knjig pa vse do mladinskih romanov. Za mlade bralce rad predstavi preteklost na zanimiv način. K svojemu imenu je dodal črko X, ki označuje pisateljev zdravi in pozitivni odnos do življenja, kar dokazuje s tem, da se ukvarja s tekom na dolge proge. Je ultramaratonec, kar pomeni, da mu poleg branja in pisanja veliko pomeni tudi gibanje. Pisatelj o sebi pravi, da je medijski multipraktik.

Za svoje književno delo je prejel številne nagrade in priznanja. Piše za vse: za najmlajše pravljice, za ljubitelje preteklosti in stripov stripovske knjige, za najstnike mladinske romane.

Srečanja s pisateljem so se udeležili učenci na razredni stopnji in učenci s podružničnih šol Črneče, Libeliče, Ojstrica in Trbonje.

Izjemoma so se lahko srečanja s pisateljem udeležili tudi vsi učenci od 6. do 8. razreda, od 9. razreda pa izključno bralci.

Učenci so bili letih epidemije covida-19 prikrajšani za srečanje z mladinskim ustvarjalcem, poleg tega pa smo na šoli želeli motivirati nebralce, zlasti učence športnike, saj pisatelj povezuje branje in šport.

Na koncu je pisatelj čestital in izročil priznanje 21 zlatim bralkam in zlatim bralcem naše šole ter tako zaključil prijetno in zanimivo druženje. Odstrl je številne poglede v zakulisje pisateljskega dela, razmišljanja in vrednot ter osvetlil pomen branja z različnih zornih kotov.

O avtorju
Dostopnost