V torek, 28. septembra 2021, smo imeli učenci sedmih razredov naravoslovni dan. S kombiji smo se odpeljali na kmetijo Murnhof. Tam so nas prijazno sprejeli gospodarji kmetije in nam kratko predstavili dejavnosti, ki so nas čakale.

Razdelili smo se v štiri skupine in skupaj s sošolci sejali ajdo, spoznavali njene lastnosti in uporabo. Naučili smo se, da ajda blagodejno vpliva na srce in ožilje. Imeli smo priložnost tudi poskusiti domače dobrote iz ajde. Pili smo domač ajdov čaj, jedli ajdove žgance z ocvirki in se sladkali z odličnimi ajdovimi piškoti. Nato je sledilo ličkanje koruze, ki je star jesenski kmečki običaj. Oličkane storže smo zvezali v pare, ob tem je bilo veliko smeha in zabave. Gospodar nam je povedal, da dobro letino koruze največkrat ogroža suša in različni škodljivci.

Ker se sadno drevje šibi od dobre letine, smo na kmetiji nekaj jabolk »sprešali« v odličen jabolčni sok.

Ob koncu našega druženja smo se gostiteljem prijazno zahvalili in polni lepih vtisov odšli nazaj v šolo.

Zapisal Jakob Jeseničnik, 7.a

V petek, 17.9. 2021, je v Ljubljani, na RTVSlo, potekalo tekmovanje osnovnošolcev v igri "Hitri lončki". Ekipa učencev naše šole je v tem krogu zmagala in se uvrstila naprej na tekmovanje, ki bo v mesecu januarju-februarju prihodnje leto, v eni od oddaj Male sive celice.
Posnetek našega petkovega tekmovanja si boste lahko ogledali v mesecu oktobru, ko bomo vedeli točen datum, ga sporočimo.
Čestitke našim devetošolcem - Zali Jeseničnik, Juliji Paska in Maticu Rožiču, ki so zastopali našo šolo in nas z zmago uvrstili naprej.
Mentorica: dr. Vasja Žibret, univ. dipl. psih.
 
IMG 20210917 131531IMG 20210917 133443
IMG 20210917 134635IMG 20210917 141839

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA