Spoštovani,  

letošnji karierni sejem za osnovnošolce bo potekal v virtualni obliki in sicer od 16. do 20.11.2020, ogled pa bo mogoč tudi pozneje (www.karierni-sejem.si). 

Na sejmu se bomo s svojimi programi in utripom šole predstavili tudi mi, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor. Veseli bomo, če boste vašim osnovnošolcem prenesli to informacijo.  

Seveda pa se jim lahko po dogovoru z vami še bolj osebno predstavimo tudi v živo ali na daljavo: 

- Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.tel. št. 02/23-50-600, 

- pomočnik ravnateljice Andrej Šavora, tel. št. 02/23-50-617 ali 040/871-101,  

- šolska svetovalna služba, tel. št. 02/23-50-608,  

- Boštjan Čukur, 041/582-860. 

Spoštovani starši in učenci 6. in 9. razredov

obveščamo vas, da so za šolsko leto 2020/2021 na Državnem izpitnem centru pripravili publikacijo »Informacije za učence in starše« v elektronski obliki. Publikacija je objavljena na spletnih straneh Rica vam v vpogled (http://www.ric.si in http://eric.ric.si).

Za učence 6. in 9. razredov je opravljanje NPZ obvezno, vključuje pa preverjanje znanja iz treh predmetov:

Preberite več: OBVESTILO O NPZ V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

Spoštovani starši!

Ravnatelji smo včeraj (v soboto,19. 9. 2020) prejeli okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, s katero so nas obvestili naslednje:

Vlada Republike Slovenije je danes, 18. 9. 2020 ob 21. uri na dopisni seji sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2« (v nadaljevanju »Odlok«). S tem aktom, v uradnem listu bo Odlok predvidoma objavljen 19. 9. 2020, se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki bodo za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa veljali od ponedeljka, 21. 9. 2020 dalje. Spremembe so vezane predvsem na nošenje mask v zaprtih javnih prostorih (med temi tudi v vrtcih, šolah, zavodih).

 Določila in izjeme, ki so za naše področje pomembne, so v Odloku zapisane s sledečo dikcijo (navedba iz »ODLOKA o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 z dne 18. 9. 2020«):

 2. člen

(1) Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza iz prejšnjega člena je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

(2) Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza iz prejšnjega člena je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

(3) Zaprt javni kraj oziroma prostor je javni prostor, ki ga pokriva streha in ima zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten oziroma stranic (ne glede na vrsto uporabljenega materiala) ne glede na to, ali je objekt stalen ali začasen, pri tem pa okna in vrata štejejo kot del zaprte površine. Kot zaprt javni kraj oziroma prostor se štejejo tudi vse oblike javnega potniškega prometa in žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah.

 3. člen

(1) Ne glede na prejšnji člen se ta odlok ne uporablja za:

  • osebe, vključene v vzgojno-izobraževalne programe v zavodih do vključno 6. razreda osnovne šole,
  • vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok-pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
  • učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje,
  • učence od 7. razreda osnovne šole dalje in dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje,
  • osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

(2) Za osebe iz prejšnjega odstavka se glede uporabe zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza uporabljajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki so objavljena na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

(3) Pri neposredni komunikaciji z gluhimi, gluhonemimi in naglušnimi osebami se, ob upoštevanju zaščite vseh udeleženih, uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza lahko začasno opusti, če je mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj 2 metra, uporabo vizirja ali če komunikacija s temi osebami poteka za stekleno pregrado.

(1) Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza iz prejšnjega člena je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

(1) Ne glede na prejšnji člen se ta odlok ne uporablja za učence od 7. razreda osnovne šole dalje, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje.

Na šoli imamo sicer pouk organiziran tako, da se oddelki med seboj ne mešajo, v primerih, kjer pa se, poskušamo skrbeti za ustrezno varnostno razdaljo med njimi. Le izjemoma, kjer razdalje ni možno zagotavljati, jih o uporabi mask posamezni učitelji predhodno obvestijo.

Prosimo vas, da priskrbite maske za svoje otroke, ker jih morajo nositi pri vstopu v šolo, na hodnikih…

Tudi v prihodnje Vas naprošamo, da v šolo prihajajo le zdravi otroci in nam pomagate ter ste nam v podporo pri izvajanju ukrepov, saj bomo uspešni le, če bomo za naše zdravje znali skrbeti vsi.

Kolektiv OŠ NT Dravograd in ravnateljica, Danijela Ledinek

Spoštovani starši,

obveščamo vas, naj v šolo v novem šolskem letu prihajajo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

2. Otroku ni bila odrejena karantena.

3. V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.

4. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba
s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Celotno obvestilo si prosim preberite v priloženi priponki 

Več prispevkov

Podkategorije

ŠOLA NA DALJAVO

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

TOM TELEFON

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA