Ime mi je PIKA NOGAVIČKA. Spoznali ste me na Pikinem festivalu. Skupaj z mano ste se zabavali, ustvarjali in raziskovali.

Moja prijatelja sta Tomaž in Anica. Glavno mesto od koder prihajam je Stockholm. Iz Slovenije do moje Vile Čira čara prispeš natanko v 20 urah, 50 minutah in 540 sekundah. Denar s katerim si lahko kupiš liziko pa se imenuje švedska krona. Vem, da ste zelo brihtne glave in ste že zdavnaj ugotovili, da prihajam iz ŠVEDSKE.

Lep pikast pozdravček iz Švedske!

Hälsning !

Evropska hiša Maribor s slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami ter vrtci organizira izvenšolski javni projekt Evropska vas. V tem projektu so sodelovali tudi učenci in učiteljice OŠ Neznanih talcev Dravograd. Namen projekta je bolje spoznati vse pridružene članice Evropske unije, se seznaniti z njihovo kulturo, kulinariko, običaji, navadami, glasbo, nošo, posebnostmi, spoznati njihove zastave, grbe in proučevati njihov način življenja. Še posebej se nam je prikupila Pika Nogavička.

Skupina učenk je brskala za recepti švedskih dobrot. Izbrale so švedske kekse, ki so jih nato tudi spekle. Ostali pa so iz izbranih podatkov o Švedski pripravljali material za predstavitev na stojnici.

Pri predstavitvi o Švedski je učencem pomagala tudi gospa Elizabeta Smode, ki je živela na Švedskem, tako so otroci spoznali švedske škrate, šolo, običaje in zgodbe iz Švedske.

Vtisi učencev:

  • Na Evropski vasi mi je bilo všeč, ker sem dobil veliko zastav.( Luka Lampret)
  • Bilo je super, še posebej, ker sem videla Berlinski zid. ( Maša Kaiser)
  • Bila sem Pika Nogavička in nastopala. Kot Pika sem se počutila nagajivo in zabavno. ( Klara Kac)
  • Uživali smo, še posebej so mi bile všeč princeske iz maka.( Naja Paradiž)

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA