˝To, kar človek doživlja v mladih letih,
kar se kali skozi otroško dušo,
to ostane odločilno pri odraslem,
iz tega rastejo nagibi, dejanja.
Če se ti v mladih letih do česarkoli vsadi ljubezen ali pa sovraštvo v srcu,
to ostane in se pozneje vedno v taki ali drugi obliki pokaže.˝
(Prežihov Voranc, Samorastniki)


V petek, 25. maja smo obeležili dan šole, v spomin na 14. maj 1945, ko je tudi Dravograd dočakal svobodo in se rešil izpod okupatorjevih krempljev.
Letošnji 29. dan šole smo posvetili družini in ga naslovili MOJE KORENINE. Razmišljali smo o naših prednikih, predvsem o starih starših, starših, bratih, sestrah ter drugih sorodnikih, s katerimi preživimo skupaj veliko lepih in zanimivih dogodkov v življenju. Ob tej priložnosti smo pod istim naslovom izdali šolsko glasilo, v katerem so objavljene zanimive zgodbe, pesmi in razmišljanja na to temo.
Prireditev je potekala v telovadnici šole, kamor so bili povabljeni starši, učenci in učitelji ter predstavnika Občine Dravograd in Sveta staršev. Program sta povezovala Karin Šnabl in Peter Tomaž, nastopali pa so učenci od prvega do devetega razreda. Zanimiv je bil nastop prvošolca Benjamina, ki je skupaj s svojo mamico zapel pesem in požel velik aplavz. Tudi tokrat so združili glasbeni in plesni talent z duhovitostjo ter prisrčnostjo mladi folkloristi iz tretjega razreda, učenci na tolkalih pa ustvarili prav poseben zvočni užitek za gledalce. Devetošolke so predstavile svoj projekt Obudimo dvorec Bukovje, s katerim so se v marcu predstavile na vsakoletni prireditvi Turizmu pomaga lastna glava in dosegle zlato priznanje. Prisluhnili smo še kitarskemu duetu, Živi Poberžnik in Luki Moličniku, ki sta prav tako dosegla na glasbenem tekmovanju odličen uspeh in priznanja. Zvrstilo se je še nekaj, predvsem glasbenih točk programa. Pevski zbor nas je pozdravil tako na začetku prireditve kot tudi na koncu s pesmijo V dolin,ci prelepi je ljubi moj dom.
Prireditev so spremljale še številne druge dejavnosti na šoli. Tako so si obiskovalci lahko ogledali v avli šole stojnico, na kateri so učenci v okviru projekta Evropska vas predstavili Francijo. Prav tako v avli šole pa so mladi likovniki pripravili zanimivo razstavo likovnih del, zbranih ob 20. obletnici likovne kolonije otrok Koroške.

Irena Kašman
 


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA