V letošnjem šolskem letu smo dobili na šolo dve učenki s Kosova. Imeli smo velike težave v sporazumevanju z učenkama in starši, zato je naša knjižničarka ga. Berta Pušnik prosila za pomoč našo bivšo učenko Adelino Zenuni, sedaj dijakinjo Srednje šole Muta in Slovenj Gradec, da nam priskoči na pomoč pri prevajanju in učenju slovenščine. Adelina se je prošnji takoj in z veseljem odzvala ter nam in predvsem učenkama, vso leto pomagala.

Preberite več: NAJ PROSTOVOLJKA

V petek, 20. 6. 2014, je bila svečana otvoritev učnega sadovnjaka, ki ga je uredilo sadjarsko društvo. Pri delu pomagajo tudi naši učenci, ki z delom v sadovnjaku uresničujejo vizijo naše šole: Ne učimo se za šolo, temveč za življenje. Ga. županja Marijana Cigala je svečano posadila jablano stare avtohtone sorte grafenstein. Učenka Tina Verhnjak je zaigrala na flavto, Domen Rek pa na diatonično harmoniko.

 

                                                                                                              Marjeta Podgoršek Rek, ravnateljica šole

V torek, 10.6.2014, smo se učenci 2. razredov odpravili na zaključno ekskurzijo v Libeliče. Polni pričakovanj in dobre volje smo komaj čakali, da si ogledamo znamenitosti Libelič. Pridno smo poslušali vodičko Natašo in z zanimanjem spraševali o stvareh, ki smo jih videli. Ogledali smo si cerkev sv. Martina, kostnico, črno kuhinjo, staro učilnico, ki nas je zelo pritegnila in zbirko kmečkega orodja. Obiskali smo tudi prijatelje POŠ Libeliče in z njimi preživeli del dopoldneva. Imeli smo se lepo. Polni novih vtisov smo se odpravili domov.

V petek, 20. 6. 2014, je potekal na CŠOD Ajda 9. medgeneracijski tabor na temo običaji in navade v preteklosti. Tabora so se udeležile tudi naše petošolke skupaj z učiteljico Tino Kovač ter ravnateljico. S stanovalci Doma starostnikov Črneče so izmenjali zgodbe iz preteklosti in sedanjosti ter se poveselili ob zvokih glasbe in rpične župe. Učenka Alja Skrube je zaigrala na citre, Tia Horvatič pa na kitaro.

                                                                                                               Marjeta Podgoršek Rek, ravnateljica šole

V četrtek, 5. 6. 2014 so imeli učenci 8. razredov tehnični dan na temo SADJE IN ZELENJAVA V VSAKODNEVNI PREHRANI ter POMEN ZAJTRKA.

Razdeljeni so bili v štiri skupine: novinarsko-raziskovalna, matematična, gospodinjska in likovna skupina.

Vsi osmošolci pa so na začetku dneva izpolnili tudi dve anketi o uživanju sadja, zelenjave in zajtrka.

Učencem in mentorjem skupin (Marijana Pšeničnik, Sabina Smolar, Igor Vitrih) se zahvaljujem za uspešno izveden tehnični dan.

Vodja dneva Elizabet Negovec Kopmajer

Preberite več: TEHNIČNI DAN - 8. RAZREDI

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA