Tudi letos smo se z učenci 5. razredov OŠ Neznanih talcev Dravograd odpravili v letno šolo v naravi v Čatež. Učitelji smo veseli, da so se ŠVN udeležili vsi otroci generacije. To je bila generacija, na katero smo lahko ponosni. Učenci so bili pri delu natančni, vestni, niso potrebovali veliko ponavljanja navodil, drug drugega so razumeli in si pomagali. Kljub zelo visokim temperaturam so zelo uživali in si nabirali novih izkušenj.

Dragi starši, še enkrat hvala, da ste nam zaupali. Upamo, da bo tudi ta generacija ohranila na šolo v naravi lepe spomine.

Vodja šole v naravi,

Nadja Sep

Srečanje šolskih pevskih zborov v regiji Geopark Karavanke »Mladi glas, sosednja vas«

Pod geslom »Mladi glas, sosednja vas« se bodo v okviru Geofestivala 2019, ki ga izvajajo partnerji DS Geopark Karavanke, RRA Koroška, Zavod RS za varstvo narave in Kulturni dom Pliberk v okviru projekta EUfutuR, pri skupnem petju letos že tretjič srečali šolski pevski zbori iz osmih osnovnih in srednjih šol iz območja Geoparka Karavanke.

Preberite več: GEOFESTIVAL 2019

pogum

V petek 10.5.2019 je na osnovni šoli Neznanih talcev Dravograd, v okviru projekta Pogum, potekala menjava sadik POGUMNO NA »ZELEMENJAVO«. Učenci so lahko tako predstavili svoj trud in znanje, ki so ga pridobili skozi tekoče šolsko leto. Po razredih so spoznavali različne vrtnine, jih sejali in zanje tudi skrbeli.

Preberite več: POGUMNO NA »ZELEMENJAVO«

robobum2019V Mariboru je bilo v torek, 14. 5. 2019, državno prvenstvo ROBObum 2019. Tekmovanja so se udeležili tudi učenci naše šole. Tekmovali so: Mihael Paradiž, Alex Lassnig Špalir, Tilen Kralj ter Teo Vavkan. Mihael in Tilen sta dosegla v kategoriji Robosled dirkač odlično 1. mesto Alex in Teo pa odlično 2.mesto. V skupnem seštevku, kjer se je upošteval tudi teoretični del poznavanja delovanja robotov, sta Mihael in Tilen osvojila odlično 2. mesto.

Za izvrsten rezultat jim iskreno čestitamo!

Za mano je res lep dan, ki sem ga preživel s sošolci in prijatelji v Domu starostnikov Črneče. 
Lepo smo se oblekli, uredili in odšli na modno revijo. Pred domom smo še enkrat zvadili za nastop, ter se odpravili na modno pisto. Najprej so se predstavili starejši stanovalci doma starostnikov, potem pa smo bili na vrsti mi. Pred nastopom smo imeli malo treme, potem pa smo z užitkom predstavili svoja oblačila. Jaz sem imel oblečen košarkarski dres, saj sem najraje športnik. Tudi punce so bile lepe in zelo urejene.
 
Po nastopu so nam vsi čestitali, zaploskali in pogostili s hrano in sokom. Bilo je prijetno in to bi rad še večkrat ponovil.

 

Urban Kotnik, 5. a

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA