Kot je na naši šoli že v navadi, nas ob zaključku branja za bralno značko obišče mladinski ustvarjalec. V petek, 6. maja 2011, smo na naši šoli bralci pripravili srečanje s pesnico, pisateljico in glasbenico Cvetko Bevc.

Ker bralna značka letos praznuje 50 let, smo se odločili, da povabimo mladinsko ustvarjalko, ki se je rodila in odraščala na Koroškem, danes pa živi v Ljubljani.

Bralcem na razredni stopnji od 1. do 5. razreda je pripovedovala pravljico Pesem za vilo in na kratko predstavila še knjigo Abecednik zaljubljene krastače.

Bralcem na predmetni stopnji (od 6. do 9. razreda) pa je predstavila le tista poglavja iz Abecednika zaljubljene krastače, ki so blizu najstnikom. Prebrala pa jim je prvo poglavje mladinskega romana Prigode Špelce Žvekič.

Na koncu pa je 24 zlatim bralkam in bralcem izročila še spominsko priznanje za branje vseh osem let, saj so naši devetošolci zadnja generacija učencev, ki so še obiskovali osemletko.

Poskrbeli smo tudi za krajši kulturni program, saj so učenci otroškega pevskega zbora zapeli dve pesmici, učenka pa je na citre zaigrala dve pesmici.

Pisateljica nas je navdušila z odlično igralsko in glasbeno interpretacijo svoje pravljice in mladinske proze, zato jo bomo še kdaj z veseljem povabili na našo šolo.

Zapisala Berta Pušnik


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA