Jesen na vrtu in v kuhinji

V četrtek, 1. 10. 2020 so imeli učenci 6. razredov tehniški dan. Razdelili so se v štiri skupine, vsaka skupina je imela svoje naloge na vrtu ali v kuhinji …

Učenci 6.b razreda smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je pri učiteljici Nini pekla štrudelj, druga skupina pa je najprej pri učiteljici Beti izdelovali jesenske okraske in sicer papirnate bučke, potem pa smo se z učiteljico Ano odpravili na šolski vrt. Na šolskem vrtu nas je čakalo veliko dela. A kar hitro smo si razdelili rokavice, zavihali rokave in se takoj lotili opravil, ki so bila najrazličnejša. Nekateri so pobirali paradižnik, drugi meto in meliso, spet drugi so urejali potko in pleli plevel iz gredic in jih pripravili na zimo. S sošolko sva obrezovali sončnice in se pri tem zelo zabavali. Med delom smo dobili tudi malico – jabolka, ampak ne kupljena, prav tista, ki so zrasla na jablanah našega šolskega vrta. Mmmm … bila so zelo okusna. Ko pa učiteljica ni gledala, smo si utrgali še kakšen paradižnik. Psst… No, kaj kmalu je napočil čas, da smo se vrnili v učilnico. A dne še ni bilo konec, v razredu nas je čakalo še eno presenečenje. Učenci prve skupine so nam prinesli štrudelj in lahko smo ga poskusili. S tem se je naš tehniški dan počasi zaključil. Bil mi je res všeč in upam, da bomo imeli še kdaj takšen tehniški dan.

Mojca, 6.b

Bila sem v skupini, ki je pekla štrudelj. Najprej smo pogledali video, kako se štrudelj dela nato pa smo začeli z delom. Testo je bilo že pripravljeno, mi pa smo ga razvaljali in nanj dali naribana jabolka, ki smo jih prej pripravili. Čez smo dali sladko smetano in štrudelj nato zvili. Štrudelj naše skupine je razpadel, zato smo ga prepolovili, da bi ga lažje dali v pekač. Ko smo končali smo ga dali peči, med čakanjem pa smo pospravili učilnico. Ko je bil štrudelj pečen, smo ga nesli še sošolcem in sošolkam, ki so delali na šolskem vrtu. Povedali so nam, da jim je bil štrudelj všeč, zato smo bili zelo veseli. Ta dan mi bo za vedno ostal v spominu.

                Neža, 6.b

Bili smo v gospodinjski učilnici z učiteljico Vido. Najprej smo se razdelili v skupine - delali smo pito iz rabarbare in jabolk, kuhali smo marmelado in paradižnikovo mezgo. Najprej smo naredili testo za pito, testo smo dali v hladilnik. Medtem smo olupili in narezali rabarbaro in jabolka, jih stresli v lonec in jih dali kuhat. Pripravili smo pekače, testo smo vzeli iz hladilnika in ga lepo razporedili po pekaču. Čez testo smo vlili marmelado, iz preostanka testa pa smo naredili trakce in jih postavili na vrh pite. Ko so se pite pekle smo marmelado vlili v kozarce. Ko so bile pite končno pečene, smo jih vzeli iz pekača in jih narezali na kvadratne koščke. Začeli smo pospravljati in pomivati posodo, nato pa smo pecivo odnesli v naš razred, kjer smo se vsi skupaj posladkali.

Pia, 6.a

Bila sem v skupini, ki je tehniški dan začela z delom na šolskem vrtu. Najprej smo se v učilnici dogovorili kaj bomo počeli. Na spletu smo poiskali rabarbaro in se naučili kako jo je potrebno pobirati. Učiteljica nam je pokazala tudi načrte za našo bodočo učilnico na prostem. Nato smo se odpravili na vrt. Na vrtu smo pobirali jabolka, pleli gredice. Fantje so imeli kar nekaj dela z jabolki, saj jih je bilo res ogromno. Po malici smo ostali v razredu in smo z učiteljico Beti izdelovali buče iz papirja. Ko se je tehniški dan končal, smo se posladkali s pito, ki jo je naredila druga skupina.

Barbara, 6.a


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA