V jesenskem času so sodelovali na 17. Festivalu lepopisja v Žički kartuziji tudi naši učenci:
- iz 9. a: Vita Merc in Ema Temnikar ter
- iz 9. c: Tim Hanjže Hartman, Julija Paska, Neli Pšeničnik in Maja Ravnikar.
V času računalništva in drugih sodobnih tehnologij so nas želeli spodbuditi k samostojnemu, na roke lepo spisanemu izdelku z osebno noto in sporočilno vrednostjo.
Tema razpisa je bila »Kartuzijanski jedilnik«. Učenci so najprej izvedeli, kako sta izgledali obednica in kuhinja v
Žički kartuziji ter kakšen je bil vsakdanji in kakšen nedeljski in praznični jedilnik, nato pa so v svojem spisu primerjali njihove prehranjevalne navade z našimi, s prehranjevanjem nekoč in danes, dodali kakšen recept svoje mame ali babice, dodali še lastne izkušnje pri kuhanju itd.
Za naše sodelovanje pa smo prejeli lepo zahvalo.