altV četrtek, 25. aprila 2013, je učence, ki so v letošnjem šolskem letu brali za Bralno značko, obiskal ilustrator Gorazd Vahen iz Ljubljane.

Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Ilustrira predvsem slikanice in objave v revijah Cicido, Ciciban in Kekec. Ilustriral je precej pravljic, ki jih je napisala pisateljica Svetlana Makarovič (Sapramiška, Pekarna Mišmaš, Sovica Oka, Smetiščni muc in druge zgodbe, Tacamuca in druge). Ilustriral je Zvezdico Zaspanko, Drejčka in tri Marsovčke, za učence na predmetni stopnji pa je ilustriral trilogijo  Krila, Kamionarji in Kopači (Terry Pratchett).

Srečanja z ilustratorjem so se najprej  udeležili učenci na razredni stopnji od 1. do 5. razreda vključno z učenci s podružničnih šol. Naslednja ura pa je bila namenjena učencem na predmetni stopnji od 6. do 9. razreda. Zlatim bralkam in zlatim bralcem, ki jih je letos kar 28, pa je izročil spominsko priznanje. Ponosni smo lahko, da je zlato Prežihovo značko v 9. razredu letos osvojilo 36 učencev ali točno 50 % od 72 učencev, kolikor jih letos obiskuje 9. razred na  matični šoli.

Ilustrator je z likovno govorico ilustracij knjižnih junakov in svojim humorjem ustvaril prijetno in sproščeno vzdušje.


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA