V petek, 17.11.2017, smo osmošolci na šoli s tehničnim dnem obeležili dan slovenske hrane. Na različnih delavnicah smo obravnavali „Tradicionalni slovenski zajtrk“. Izdelali smo plakate, sestavili anketo, pripravili okusen zajtrk, veliko novega izvedeli o zdravi prehrani in se udeležili razstave ter pogostitve članic društva kmetic Dravograd. V nadaljevanju smo vam učenci novinarske delavnice na kratko predstavili dogajanje v:

 

PRAKTIČNI DELAVNICI

Danes smo obiskali praktično delavnico, kjer smo izprašali 3 učence. Zastavili smo jim 5 vprašanj. Večina od njih je odgovorila, da zjutraj sploh ne zajtrkujejo. Zdrav slovenski zajtrk so opisali kot zdrav obrok. Zajtrk se jim zdi pomemben zato, ker moramo vsi jesti zdravo. Pri njihovi delavnici so spekli kekse in pripravili domač jogurt. Njihove izdelke smo lahko poskusili na razstavi postrežene na pladnjih in krožnikih.

Pripravili: Asja, Žan in Miha

LIKOVNI DELAVNICI

Bili smo pri likovni delavnici. Izprašali smo 3 naključne osebe. Zastavili smo jim 5 različnih vprašanj. Večina jih je odgovorila, da zjutraj zajtrkujejo, ampak njihov zajtrk ni v celoti zdrav. Slovenski tradicionalni zajtrk so opisali kot kruh, med, maslo, mleko ter jabolko. Zajtrk se jim zdi pomemben, ker je zdrav obrok in ker z njim ohranjamo tradicijo. Pri njihovi delavnici so izdelali izdelke iz papirja na temo »sadje in zelenjava«. Pravijo, da so se danes naučili marsikaj novega. Njihove izdelke si lahko ogledamo na razstavi.

Pripravili: Nuša, Gal in Kenan

MATEMATIČNI DELAVNICI

Večina  učencev se prehranjuje zdravo in redno zajtrkuje. Tradicionalen slovenski zajtrk se učencem zdi pomemben, ker je zdrav. Pri matematični delavnici so s pomočjo anketnih grafikonov raziskali odnos učencev do zajtrka. Pri tem so se med drugim naučili tudi kako se uporablja program Excel. Grafikone so predstavili tako, da si jih lahko ogledamo na razstavi.

Pripravili: Neža, Simon in Urban

INFORMATIVNI DELAVNICI

Obiskali smo informativno delavnico in tri naključne učence vprašali 5 vprašanj.

Večina jih je odgovorila, da zjutraj ne zajtrkujejo in da njihov zajtrk ni zdrav. Tradicionalni slovenski zajtrk  se večini ne zdi dober in z njim niso zadovoljni. Pri njihovi delavnici so izdelovali plakate o prehrani.

Njihove izdelke lahko vidimo na razstavi.

Pripravili: Vid, Blaž in David

NOVINARSKI DELAVNICI  

Pri novinarski delavnici smo prvo šolsko uro poslušali uvod v Tradicionalni slovenski zajtrk. Drugo šolsko uro smo zbirali podatke, naredili plakat o tradicionalnem slovenskem zajtrku in se o tem tudi pogovorili. Tretjo šolsko uro smo šli v druge delavnice, kjer smo intervjuvali 3 naključne učence. Odgovorili so na 5 vprašanj. Na zastavljena vprašanja so v vseh skupinah odgovorili zelo različno. Na prvo vprašanje je večina odgovorila, da zjutraj zajtrkujejo. Na drugo vprašanje so skoraj vsi odgovorili, da se jim zdi ta dan zelo pomemben, saj moramo vsi jesti zdravo. Pri ostalih vprašanjih so bili odgovori po delavnicah precej različni. Delavnice so bile zanimive, saj smo veliko izvedeli o tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Pripravili: Asja, Žan in Miha

 

Veseli smo bili tudi obiska županje občine Dravograd gospe Marijane Cigala.

 

Hvala in zdrav dober tek,

učenci 8. razredov OŠ NT Dravograd


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA