V torek sta nas obiskali dve gospe. Gospa Franja nam je povedala, da moramo imeti čelado, ko kolesarimo, ker si lahko ob padcu poškodujemo glavo. Povedala nam je, da jim je mar za ljudi. Mi že dolgo zbiramo stvari za Rdeči križ.

Urška Paradiž

2. razred

Prišla je gospa Franja. Povedala nam je veliko stvari in zakaj moramo pomagati. Povedala nam je tudi kako moramo biti opremljeni na kolesu. Naučili smo se kako se povije glava, noga in roka.

Teja Kašnik

2. razred

Danes je prišla gospa , ki dela na Rdečem križu. Povedala nam je, kako moramo skrbeti za varnost pri kolesarjenju. Naučila nas je, kako oživljati ljudi. To smo tudi poskusili.

Mark Kušar Pušelc

2. razred

V torek nas je obiskala gospa Franja in gospa z Rdečega križa. Povedala je, da jim je mar za ljudi. Mi že dolgo zbiramo hrano za družine v stiski. Povedala je za kaj rabimo čelado. Če pademo, nam varuje glavo. Vadili smo oživljanje na lutki. Poskusila sem, je zelo težko. Videli smo defibrilator, pomagal nam je pri vaji oživljanja. Nato smo se poslovili in dneva je bilo konec.

Lara Kogelnik

3. razred

V torek je prišla gospa z Rdečega križa. Povedala je zakaj je teden Rdečega križa in kako se moramo obnašati na cesti. Potem je gospa Franja povedala veliko o nesrečah. Lahko smo vadili oživljanje na lutki.

Špela Nabernik

3. razred

Danes je prišla gospa z Rdečega križa. Predavala nam je o varnosti v prometu. Pokazala nam je tudi kako pomagamo poškodovanim, kako jim nudimo prvo pomoč.

Kina Kovač Jakob

3. razred

V mesecu maju poteka teden Rdečega križa. Rdeči križ je organizacija, ki pomaga družinam v stiski.

Pomagamo jim z zbiranjem hrane in drugih potrebščin.

Šli smo v razred 4. in 5. razreda. Pogovarjali smo se, da moramo paziti na cesti. Gospa Franja je pokazala kako se oživlja ljudi. Nato je pokazala kako se oskrbijo rane. Tudi jaz bom prinesel v šolo hrano.

Andraž Šantl

3. razred

Po likovnem pouku nas je obiskala gospa iz Rdečega križa in gospa Franja. Morali smo iti v 4. in 5. razred. Usedli smo se in gospa od Rdečega križa je govorila, kako moramo biti opremljeni, ko vozimo kolo. Potem je govorila gospa Franja, da moramo biti pripeti, da se v primeru prometne nesreče ne poškodujemo. Predstavitev je bila zelo zanimiva in veliko smo se naučili.

Žiga Rudolf

3. razred

rk20181 trb

 

 

rk20181 trb


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA