ZAKLJUČEK NATEČAJA MOJA RODNA DOMOVINA 2019 IN ČASTNA PODELITEV MEDALJ IN PRIZNANJ V DRŽAVNEM SVETU V LJUBLJANI
IMG 20190417 141356Na letošnjem državnem literarnem natečaju MOJA RODNA DOMOVINA so učenci iz vse Slovenije ustvarjali besedila na temo Lipa – simbol slovenstva. OŠ Vič v sodelovanju z Območnim združenjem Veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane že 11. leto zapored izvaja literarni natečaj Moja rodna domovina. Gre za pisanje literarnih prispevkov na temo domovine, slovenskega jezika, ohranjanja in vzpodbujanja vrednot.
Tudi letos so sodelovali učenci in učenke predmetne stopnje naše šole. Medalje za svoje literarne prispevke so prejeli naslednji učenki in učenec: Nuša Kadiš iz 9.a, Jana Lesičnik iz 9.b in Tilen Kralj iz 7.b.
Jana in Tilen sta se v sredo, 17. aprila 2019, udeležila častne podelitve v Državnem svetu v Ljubljani. Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je pozdravil mlade literate in udeležence 11. literarnega natečaja Moja rodna domovina z naslovom Lipa kot simbol slovenstva in nagovoril učence zadnje triade osnovnih šol iz Slovenije in zamejstva. Po prireditvi so mlade ustvarjalke in ustvarjalce vodili skozi znamenitosti našega glavnega mesta in jih popeljali z ladjico po Ljubljanici.
Na naslednjih naslovih si lahko pogledate častno podelitev medalj in priznanj v Državnem svetu:

IMG 20190417 133646 

IMG 20190417 133729
Vsem prejemnikom medalj iskrene čestitke.

Mentorice: Darja Lesnik, Marijana Pšeničnik, Simona Jerčič Pšeničnik


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA