IZDELOVALI SMO MILA IN KREME

 

Prišla je moja mama Andreja Nabernik. Izdelovali smo mila. Najprej smo stopili glicerin na električnem kuhalniku, nato smo dodali barvilo. Nato je mama določila enega, da je dodal klinčke ali presen kakav.

Kar smo stopili, smo nalili v modelčke. Ko se je masa shladila, smo jo vzeli iz modelčkov. Dobili smo lepo milo. Mila bodo za našo tržnico, ki jo bomo imeli 23. 12. 2017.  Takrat bomo imeli tudi božični koncert.

Špela Nabernik, 3. razred

 

Prišla je Špelina mama, gospa Andreja. Prinesla je vse sestavine, ki smo jih potrebovali. Na deski je razrezala glicerin in ga dala v posodo. Vsak učenec iz 2. in 3. razreda je malo mešal. Iz tega smo naredili mila. Temu smo dodali dišave, barvila in klinčke. Oranžna je dišala po pomaranči, rjava po čokoladi.

Izdelovali smo tudi kremice. Za kremice smo uporabljali karitejevo maslo. Nadevali smo jih v posodice.

Učiteljici sta mila zavili.

Urška Paradiž, 2. razred

 

V šolo je prišla gospa Andreja. Prinesla je modelčke in druge stvari za izdelovanje mila. Najprej smo stopili glicerin. Nato smo mešali in mešali, da bi se glicerin stopil. Vsi smo poskusili mešati. Ko se je stopilo, smo dodali barvilo. V našo posodo smo dodali klinčke. Poskusili smo presen kakav, bil je grenak. Potem smo poskusili še šisandro, ni bila dobro. Naše milo je dišalo po pomaranči. Izdelali smo še mila, ki so izgledala kot čokoladni puding. Hotel sem ga pojesti.

Ko smo bili konec z milom, smo začeli delati kreme. Za kreme smo uporabili karitejevo maslo.

Pogledali smo na mila, ki so se hladila. Bila so lepa. Ko smo končali, smo se poslovili. Bilo mi je zelo všeč. Všeč mi je bilo zato, ker sem prvič delal mila.

Mark Kušar Pušelc, 2. razred

 

Prišla je gospa Andreja Nabernik in izdelovali smo mila in kreme. Milo je tako dišalo, da sem ga hotela kar pojesti. Gospa Andreja nam je pomagala, bilo je zelo lepo. Sodelovala sem s sošolkami, nastala so zelo lepa mila.

Saša Pirnat, 2. razred

 

Danes smo dobili obisk. Prišla je gospa Andreja. Izdelovali smo mila. Bilo mi je zelo všeč. Pomagali smo tudi mi. Imeli smo se lepo. Gospa nam je dala za poskusiti šisandro. V milo smo dodali tudi dišave. Meni je zelo dišalo. Vmes smo se malo igrali. Potem smo čokoladna mila dali na poličko. Dolgo smo čakali, da so postala trda. Zelo je dišalo. Vsi smo se veselili tega dne. Gospa Andreja se je poslovila od nas. Mila bomo dali na tržnico.

Teja Kašnik, 2. razred

 

Danes je prišla gospa Andreja. Pokazala nam je kako se delajo mila. V lonca smo dali glicerin. Potem smo dobro premešali. Čez nekaj minut se je stopilo. Dodali smo oranžno barvo. Ena mila so dišala kot pomaranča, druga kot čokolada. Dodali smo še šisandro in presen kakav. Presen kakav smo tudi poskusili, bil je grenek. Mila smo pripravili za našo tržnico.

Kina Kovač Jakob, 3. razred

 

V četrtek naj obiskala gospa Andreja. Povedala je, da bomo izdelovali mila. Nato smo na električnem kuhalniku stopili glicerin. Medtem smo poskusili šisandro in presen kakav.

V milo smo dodali klinčke. Nalili smo ga v modelčke in počakali, da se je strdilo. Zelo lepo dišijo. So pomarančna in čokoladna. Učiteljici sta mila zavili. Milo bomo dali na tržnico.

Lara Kogelnik, 3. razred

 

Ko smo prišli v razred, je prišla gospa Andreja. S sabo je prinesla sestavine za izdelavo mila in vse pripomočke za izdelavo. Glicerin je stopila v loncu in dodala vse ostale sestavine. Stopljeno maso je nalila v modelčke. Po vrhu smo dodali presen kakav. Pustili smo, da je postalo trdo. Mila smo nato vzeli iz modelčkov in jih naložili na pladenj.

Nato smo izdelali še kreme. Izdelali smo jih iz karitejevega masla. Dodali smo še arganovo olje in eterično olje. Ko smo sestavine stopili in dobro premešali, smo jih dali hladiti v hladilnik. Ohlajeno smo zmešali z ročnim mešalnikom. Kremo smo nato nadevali v posodice.

Ta mila in kreme smo delali za našo tržnico, ki bo 23. 12. 2017 v našem gasilskem domu.

Žiga Rudolf, 3. razred

 

Prišla je gospa Andreja. Izdelovali smo mila in kreme. Vzela je sestavine in jih dala v lonec.

Mešali smo glicerin, ko se je stopil smo ga nalili v modele. Modeli so bili v obliki metuljčka, pikapolonice, srčka, zajčka. Poskusili smo tudi presen kakav.

Izdelali smo tudi kremo. Nadevali smo jo v škatlice.

Bilo mi je zelo všeč.

Nato je šla gospa Andreja v 4. in 5. razred, mi pa smo šli izdelovati sveče.

To kar smo naredili bomo dali na tržnico, ki bo 23. 12. 2017.

Andraž Šantl, 3. razred


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA