Učenci 8. razredov smo imeli v petek, 16. 11. 2018, tehnični dan. Razdeljeni smo bili v tri skupine, v likovno, praktično in novinarsko, le-te pa so delale različne stvari.

V okviru zdravega zajtrka smo si 1. uro o njem ogledali in prebrali veliko zanimivosti. Med drugim smo izvedeli, da so slovenska živilska podjetja, čebelarji in kmetje prispevali 18.000 kg kruha, 2.600 kg masla, 52.000 l mleka, 3.100 kg medu in 34.000 kg jabolk.

Vse tri skupine so rešile anketo, ki je pokazala, da polovica anketiranih med tednom redno zajtrkuje. Večina anketiranih za zajtrk je kruh s sladkimi namazi, pije pa čaj. Pri vprašanju, če je zajtrk pomemben obrok, pa je 85% anketiranih odgovorilo z DA.

 

Anketirali smo tudi učence 1. triade. O zajtrku so razmišljali takole:

-          Bilo mi je všeč.

-          Všeč so mi bile šalčke.

-          Dal nam je energijo za cel dan.

-          Zajtrk je zdrav in pomemben za cel dan.

-          Všeč nam je bilo, ker smo si lahko sami mazali kruh.

-          Pomemben je, da možgani niso lačni.

Iz vsega tega lahko izvemo, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva in da ga potrebujemo, če želimo dan preživeti čim bolj aktivno.

Benjamin Merzdovnik, član novinarske skupine

Pa še nekaj foto utrinkov …


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA