Tudi v tem šolskem letu naši devetošolci sodelujejo pri projektu koroških splošnih knjižnic »Najstniki, spoznajte koroške knjižnice« z vodenimi igrami »KNJIŽNE MIŠICE«. Namen projekta je sodelovanje pri knjižnih igrah, kjer merijo svoje moči zlati bralci. Knjižne igre so tematske in potekajo dvakrat letno v splošni knjižnici. Devetošolci se morajo znajti med policami in knjigami, uporabljati morajo knjižnične kataloge, iskati knjižnično gradivo in informacije. Knjižnica najstnikom tako nudi prostor za ustvarjanje in uresničevanje različnih interesov.

 

V ponedeljek, 12. 11. 2018, je knjižničarka z dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem vodila iskanje in raziskovanje naših zlatih bralcev z zlatimi bralci OŠ Šentjanž pri Dravogradu, ki je potekalo v Knjižnici Dravograd.

V prvem delu so zlati bralci brali odlomke iz različnih knjižnih del in nato s pomočjo računalniških katalogov ali knjižničarjev poiskali knjigo ustreznega avtorja med knjigami na policah. Na koncu pa so učenci s tehniko kolaža ustvarili novo zgodbo. Najboljša skupina je prejela praktično nagrado.


VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA