Spoštovani starši in dragi učenci!nvs

Ministrstvo za šolstvo in šport nas je z novo okrožnico obvestilo, da se z dnem 12. 4. 2021 ponovno odpirajo tudi osnovne šole za vse učence od 1. do 9. razreda.

Pravila in omejitve oziroma zaščitni ukrepi pa veljajo v celoti enaki, kot so veljali v tednu pred zaprtjem. To pomeni med drugim, da je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih OBVEZNA.

Za ostale učenke/učence pa je nošenje maske priporočljivo.

Pouka naj se udeležijo le zdrave učenke/učenci.

Pouk bo izveden po urniku, prav tako jutranje varstvo, podaljšano bivanje in prevozi.

Prijava in odjava na prehrano bo potekala po že ustaljenem redu (kuhinja ali blagajna).

Z veseljem vas ponovno pričakujemo v šolskih prostorih.

Vse dobro in ostanimo zdravi!

Kolektiv šole in ravnateljica Danijela Ledinek

Spoštovani starši!

Z odlokom se zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja za čas od 1. do 11. 4. 2021.

To pomeni, da bo v navedenem času potekal pouk na daljavo preko spletnih učilnic in videokonferenčnega sistema Zoom. Pouk bo za vse učence potekal po že obstoječem urniku, kot je potekal tudi do sedaj v šoli.

Vsi, ki nimate možnosti za delo na daljavo zaradi težav z elektronsko opremo, se za pomoč obrnite na razrednike ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Za učence od 1. do 3. razreda je zagotovljeno nujno varstvo, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca. O uveljavljanju nujnega varstva ste bili starši otrok 1. VIO obveščeni že preko razredničark. Poskrbite, da boste potrdilo o zaposlitvi oddali svoji razredničarki pravočasno, to je do torka, 30. 3. 2021 do 13.00 ure.

Pazite nase in ostanite zdravi. Želim vam lepe velikonočne praznike.

Danijela Ledinek, ravnateljica

Spoštovani starši, dragi učenci.

cv                                                                                             

V skupnem imenu NIJZ in ministrstva ter OŠ Neznanih talcev Dravograd, prosimo vse starše, da šoli sporočite vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo Covid-19.

Le na ta način lahko šola izpelje vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe z omejevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s SARS CoV-2 in zavaruje druge otroke, zaposlene v zavodu ter posledično tudi njihove družine.

Starše prosimo, da ob prihodu k šoli ter odhodu dosledno nosite zaščitne maske.

Vse zaposlene in starše prosimo, da tudi v zasebnem življenju upoštevate priporočila NIJZ, ki za čas trajanja epidemije odsvetuje druženje z drugimi osebami izven družine.

Opozorilo velja tudi za vse  učence/ke, ki se pred šolami zbirajo v skupinah (npr. pri vstopu v šolo, pri čakanju na prevoz...). Učenci/ke naj v takih primerih nosijo zaščitne maske in upoštevajo medosebno preventivno varnostno razdaljo.

Zahvaljujemo se vsem vam za skrbno ravnanje in dosledno upoštevanje vseh priporočil.

Vodstvo šole Neznanih talcev Dravograd

Spoštovani starši in dragi učenci!

Pouk od 1. do 9. razreda

Ministrstvo za šolstvo in šport nas je z novo okrožnico obvestilo, da je veljavnost Odloka za izvajanje slvzgojno-izobraževalnih programov podaljšana za en teden, in sicer od 5. 3. 2021 do 12. 3. 2021. To pomeni, da pouk za vse učence še naprej poteka v šolskih prostorih (če razred ni v karanteni), in sicer v matičnih učilnicah, kot v tednu, ki je za nami.

Pouka naj se udeležijo le zdrave učenke/učenci.

Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih OBVEZNA.

Za ostale učenke/učence pa je nošenje maske priporočljivo.

Starše opozarjamo na OBVEZNO uporabo mask v šoli in na zunanjih površinah šole.

Prosimo, da se zgoraj napisanega držimo, saj s tem poskrbimo in zaščitimo sebe ter vse v naši bližino, ker s tem zmanjšamo tveganje in širjenje okužbe z novim virusom.

Vse dobro in ostanimo zdravi!

Ravnateljica Danijela Ledinek

dobrodosli

Dragi starši, dragi učenci!

 

V ponedeljek, 22. 2. 2021, se zopet odpirajo šolska vrata za vse učence osnovne šole. Učitelji in delavci šole smo skrbno pripravili vse potrebno za uspešno in varno delo vseh udeležencev v vzgojno-izobraževalni instituciji. Da pa bi delo teklo čim bolj nemoteno, vam želimo podati nekaj osnovnih informacij:

 

  • Šolski prevozi: potekajo po ustaljenem urniku, ki je bil objavljen že meseca septembra na spletni strani šole.

 

  • Jutranje varstvo: Učenci, ki so vključeni v NUJNO jutranje varstvo, prihajajo v šolo glede na podatke, ki ste jih oddali razredničarki. Vsi ostali učenci pa po urniku. Za učence, ki so vezani na šolski prevoz, je organizirano varstvo.
  • Vstopanje v šolo:

Učenci od 1. do 3. razreda vstopajo v šolo pri svojem vhodu v prvo triado.

Učenci 4.  in 6. razredov vstopajo v šolo pri glavnem vhoduLEVO.

Učenci 5.  in 7. razredov vstopajo v šolo pri glavnem vhoduDESNO.

Učenci 8. in 9. razredov vstopajo v šolo pri vhodu v telovadnico

 

Učence pri vstopu v šolo prevzamejo učitelji. Pri tem se dosledno upoštevajo priporočila NIJZ (maske, razkuževanje, ohranjanje varnostne razdalje - 2 m). V šolski objekt lahko vstopajo samo učenci in zaposleni. Na enak način bodo učenci odhajali domov takoj po pouku (sami oz. v spremstvu staršev). 

 

  • Pouk:  Učenci bodo imeli pouk po oddelkih - mehurčkih, izvajal pa se bo v matičnih učilnicah. Potekal bo po urniku, razen posameznih izjem, o katerih vas bodo obvestile razredničarke. Pouk izbirnih predmetov bo trenutno še vedno potekal na daljavo. Dopolnilni in dodatni pouk se pričneta izvajati v četrtek, 25. 2. 2021.

 

  • Podaljšano bivanje: Izvajalo se bo le za učence, ki NUJNO potrebujejo varstvo. Starši lahko svoje otroke prevzamete ob naslednjih urah: ob 12. 00, 12. 50, 13. 40, 14. 30, 15.30 in 16.00.

 

  • Prehrana: Šola bo tudi v tem času nudila malico in kosilo. Prijava in odjava prehrane poteka po ustaljenem redu (v kuhinji šole). Učenci trenutno ne potrebujejo ključka.

 

  • Drugo:

Pouk naj obiskujejo le zdravi učenci. 

Učenci naj s seboj prinesejo svoje šolske potrebščine, vodo v plastenki, eventualna dodatna oblačila, saj se bo prostore veliko zračilo.

Podrobna pravila in novi režim delovanja šolske organizacije za vaše učence bo objavljen na spletni strani šole.                                                                                                       Ob ponovnem zagonu pouka je tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje, zato vas prosimo, da čim bolj upoštevate vsa priporočena navodila.

  • Navodila ob odprtju šole za učence_ od 1. do 9. razreda od_ 22. 2. 2021 dalje  pdf

Veselimo se vašega prihoda!

Dravograd, 18. 2. 2021

Vodstvo šole

ŠOLA NA DALJAVO

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

TOM TELEFON

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA