Spoštovani starši in učenci,

zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2 se začasno v tednu od 19. 10. do 23. 10. 2020 v osnovnih šolah vzgojno-izobraževalno delo izvaja prilagojeno (model C):

-       Učenci od 1. do vključno 5. razreda se izobražujejo v šoli.

-       Učenci od 6. do 9. razreda se izobražujejo na daljavo.

Pouk na daljavo obveznega in razširjenega programa:

-    bo potekal preko vzpostavljenega enotnega komunikacijskega kanala – spletna učilnica OŠ Neznanih talcev Dravograd,

-       bo potekal po dosedanjem urniku,

-       je za učence obvezen, beležila se bo tudi njihova odsotnost.

V primeru morebitne opravičene odsotnosti so starši dolžni o tem obvestiti razrednika.

Učitelji bodo preko spletne učilnice usmerjali delo učencev in preverjali njihovo odzivnost. Odgovornost za učenje bo v največji meri prepuščeno učencu.

Starše kljub temu prosimo, da nadzirajo otrokovo izpolnjevanje dnevnih šolskih obveznosti. Poučevanje v tem primeru prepustite učiteljem. Kar bodo učenci opravili v dneh pouka na daljavo, bo podlaga za kasnejše ocenjevanje znanja.

Učence bodo razredniki seznanili s pravili dela na daljavo in pravili ocenjevanja na daljavo. Učenci in učitelji poskrbijo za dvosmerno komunikacijo.

Starše učencev od 6. do 9. razreda naprošamo, da skupaj z otrokom čez vikend preverite, ali lahko dostopa do spletnih učilnic. Če dostopa še nima urejenega, vas prosimo, da to nemudoma sporočite računalničarju na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V kolikor vaš otrok potrebuje računalnik/tablico, to sporočite razredniku.

Malice in kosila za učence od 6. do 9. razreda bomo odjavili mi.

O vseh spremembah boste sproti obveščeni z obvestili na šolski spletni strani in preko e-pošte razrednikov.

Vprašanja, ki se tičejo pouka na daljavo in podobno, prosimo naslavljajte neposredno na učitelje ali razrednika, ki bodo na voljo med 7.00 in 15.00 uro. Vsi e-naslovi zaposlenih so na spletni strani šole. Prosimo vas, da v prihodnje kar najbolj sledite vsem navodilom in še naprej skrbite za visoko stopnjo higiene in omejevanja socialnih stikov.

Ostanite zdravi!

Danijela Ledinek, ravnateljica

Kolektiv učiteljev

Spoštovani,

Sporočam, da bo zaradi izrednih razmer zaradi vremena (podrta drevesa, neprevoznost cest…), kar mi že od zgodnjih jutranjih ur sporočajo vozniki, prišlo do zamud, v nekaterih primerih pa tudi do izpadov delov šolskih linij.

Prosimo za razumevanje!

S spoštovanjem.

Nomago d.o.o.

Pameče 147a

2380 Slovenj Gradec, Slovenija

t.  +386 (0)2 824 66 23

m. +386 (0)31 377 419

ucenci

Dragi učenci, spoštovani starši!  

Poletne počitnice se približujejo koncu. Upamo, da so bile prijetne, lepe in kar se da ustvarjalne. V prihajajočem šolskem letu nas namreč zopet čakajo novi izzivi, za katere bomo potrebovali veliko moči in pozitivne energije.

Vrata Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd s podružnicami se za vse učence odprejo v torek, 1. septembra 2020.

Pouk v torek, 1. septembra 2020

Sprejem prvošolcev in prvošolk bo na matični šoli in podružnicah v dopoldanskem času. Starši ste bili o uri sprejema in protokolu obveščeni s strani razredničark.

Za vse ostale učence od 2. do 9. razreda  bo začetek pouka v šolskem letu 2020/21 v torek, 1. 9. 2020, ob 8.20.  Učenci se bodo zbrali v matičnih učilnicah.

Učenci bodo večino prvega dne pouka preživeli z razrednikom/razredničarko. Na razredni uri bodo prejeli vse informacije o šolskem delu in se pogovorili o preventivnih ukrepih. Učenci naj prinesejo šolske torbe, peresnice s pisali, beležke in šolske copate.

V šolo pridite le zdravi otroci. Na povezavi si poglejte še več podrobnosti.  

Za učence bo zagotovljena prehrana – malica in kosilo. Podaljšano bivanje bo organizirano za prijavljene učence od 2. do 5. razreda. Odhodi učencev iz podaljšanega bivanja bodo možni: 12.00, 12.30, 12.50, 13.30, 14.20, 15.20, 16.00.

Jutranje varstvo bo organizirano za učence 1. razreda in prijavljene učence 2. razreda, in sicer od 2. 9. 2020 dalje.

Pouk se bo končal po urniku.  

1soldan2021

Vhodi vstopa v šolo za učence: 

  • Učenci 1., 2. in 3. razreda prihajajo v šolo pri vhodu I. VIO (vhod A).
  • Učenci 4. in 7. razreda prihajajo v šolo pri glavnem vhodu (vhod B - desno).
  • Učenci 5. in 6. razreda prihajajo v šolo pri glavnem vhodu (vhod C - levo).
  • Učenci 8. in 9. razreda prihajajo in odhajajo izključno skozi vhod v telovadnico (vhod D).

Šolski prevozi bodo prvi šolski dan organizirani glede na vozni red. 

Vozni red  šolskih prevozov si lahko ogledate na naslednji povezavi (zadnja posodobitev 1.9.2020) od, 31. 8. 2020 dalje.  

Učenci vozači, ne glede na starost, morajo na šolskih prevozih obvezno uporabljati zaščitne maske. 

V šolskih prostorih je potrebno dosledno upoštevati preventivne ukrepe NIJZ: ustrezno varnostno razdaljo, umivanje in razkuževanje rok, higieno kašlja, po potrebi uporabiti zaščitno masko (v skupnih prostorih uporabljajo maske učitelji in preostale odrasle osebe ter učenci skladno s priporočili glede uporabe mask na spletni strani NIJZ).  Ob vstopu v šolo je obvezno razkuževanje rok, za učence pa zaščitna maska, ki jo prinesejo od doma ali izjemoma prevzamejo na prvi dan pouka ob vhodu v šolo.


NIJZ je v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov. Priporočilo opredeljuje, da je za otroke od 6. leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice (priporočilo velja za 1. teden pouka).

Vse dodatne informacije o organizaciji dela s, 1. septembrom 2020, so na voljo na povezavi.

Želimo vam prijeten začetek šolskega leta.


Ravnateljica in kolektiv osnovne šole Neznanih talcev Dravograd

kronaNa šoli budno spremljamo dogajanje povezano z novim korona virusom in ravnamo po priporočilih, ki jih dobimo od NIJZ in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. V ta namen smo sprejeli ukrepe za zmanjšanje širjenja različnih okužb.

Novi korona virus so poimenovali SARS-CoV-2. COVID-19 pa je novo poimenovanje za bolezen, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Bolezen se kaže z vročino, kašljem in občutkom pomanjkanja zraka, kar je sicer običajno za pljučnico. Pri približno 80% okuženih poteka v lažji obliki, težji potek naj bi imelo približno 20% zbolelih. Za potrditev ali izključitev okužbe z novim korona virusom je potrebno mikrobiološko testiranje.

Preberite več: Obvestilo o preventivnih ukrepih glede koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19)

ŠOLA NA DALJAVO

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

TOM TELEFON

PROJEKT POGUM

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA