Select menu item

ARNES AAI

ARNES AAI

Na naši šoli uporabljamo tudi storitve Arnes AAI

Zaposleni in učenci imajo tako možnost pridobiti dostop do spletne in namizne (navodila za pridobitev) različe Microsoft Office programa imenovane Office 365.

Pred uporabo, se morajo uporabniki najprej prijaviti v aplikacijo Oblak 365, ki je dosegljiva na naslovu https://o365.arnes.si/

Arnes AAI omogoča uporabo enega uporabniškega računa za dostop do različnih spletnih storitev v slovenskem ter evropskem izobraževalnem in raziskovalnem okolju.

Povezuje uporabnike in storitve v celoto, kjer pridružene organizacije lahko same dodeljujete svojim članom (študentom, učiteljem, zaposlenim, zunanjim sodelavcem …) enotno uporabniško ime za dostop do različnih aplikacij.

Vsaka organizacija tako postane varuh osebnih podatkov svojih članov, ponudnikom aplikacij pa se ni treba ukvarjati z dodeljevanjem uporabniških imen ter kočljivim zbiranjem in preverjanjem podatkov o uporabnikih.

S širitvijo omrežja eduroam je na slovenskih univerzah, knjižnicah in nekaterih šolah že vzpostavljena potrebna infrastruktura za takšen način dostopa do spletnih storitev.

Več o tehnologiji in možnosti pridružitve v federacijo ArnesAAI lahko preberete na spletnih straneh ArnesAAI.

Dostopnost