V petek, 30. 3. 2018, so nas obiskali člani iz doma starostnikov Črneče. Povedali so nam, kako so v svojih šolskih letih pisali, s čim so pisali in kam so pisali. Nato smo se razdelili v skupine in s pomočjo članov iz doma starostnikov napisali nekaj lepih povedi. Končane izdelke smo obesili na tablo. Tako smo izvedeli, kako so včasih pisali in se že veselimo naslednjega druženja z njimi.

Lara Poročnik 5.a

V petek, 1. decembra smo s sošolci odšli v Dom starostnikov Črneče. Povabili so nas peči piškote. Ko smo prišli, smo se razdelili v skupine. V vsaki skupini je bilo nekaj starejših ljudi in nekaj učencev. Delali smo različne piškote: zvezdice, lunice, jelenčke in še veliko drugih oblik.

Preberite več: Peka piškotov

V sredo smo se učenci odpravili v dom za ostarele, ličkati koruzo. Koruza se je ličkala pred vhodom na toplem soncu. Koruzo so nadevali na tla in smo začeli. Pomagali smo starejšim pri odlaganju koruze v zaboje, ki so jih ves čas nosili na prikolico. Na koncu smo se še posladkal, popili sok in počistili za sabo.

Preberite več: Ličkanje koruze

V petek, 10. novembra 2017, smo gostili oskrbovance Doma starejših občanov Črneče. Skupaj smo preživeli prijetno popoldne. Gospa, ki je v domu zaposlena, nam je povedala, da starejši ljudje pogosto zbolevajo za demenco. To je bolezen, ko ima starejši človek težave s spominom, ko bolezen napreduje, pa včasih niti svojih bližnjih ne prepozna in se težko znajde v prostoru. Takšni ljudje se počutijo izgubljene, zbegane in nemočne. Pogosto so tudi napeti in slabe volje.

Preberite več: Šivanje odejic

Učenci centralne šole in POŠ Črneče že več let sodelujemo z Domom starostnikov v Črnečah.  

Tudi v šolskem letu 2017/2018 bomo to sodelovanje ohranili in ga poskušali še dodatno obogatiti. Tako bomo z učenci sodelovali in se s stanovalci doma družili ob različnih priložnostih in na različnih prireditvah. Obiski bodo potekali obojestransko.

Preberite več: Opis projekta

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 1.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 2.DEL

ŠOLA, DA SE TI ZROLA 3.DEL

ZADNJE SLIKE

SPLETNA VARNOST

PRIJAVA