Obveščamo vas, da je prišlo do spremembe voznega reda na relaciji Vič - Dravograd, prevoznik Nomago. Odhod zjutraj je 7.10 iz postajališča VAS. Odhod domov je 13.55.
Vodstvo šole

1sd2021

Dragi učenci, spoštovani starši!  

Poletne počitnice se približujejo koncu. Upamo, da so bile prijetne, lepe in kar se da ustvarjalne. V prihajajočem šolskem letu nas namreč zopet čakajo novi izzivi, za katere bomo potrebovali veliko moči in pozitivne energije.

Vrata  Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd s podružnicami se za vse učence odprejo v  sredo, 1. septembra 2021.

Pouk v sredo, 1. septembra 2021

Sprejem prvošolcev in prvošolk bo na matični šoli in podružnicah v dopoldanskem času.  Starši boste o uri sprejema in protokolu obveščeni po pošti. S strani Pošte smo prejeli informacijo, da boste vabila prejeli tekom jutrišnjega dne, 31. 8. 2021.

Za vse ostale učence od 2. do 9. razreda  bo začetek pouka v šolskem letu 2021/22 v sredo, 1. 9. 2021, 1. VIO ob 8. 05, 2. VIO ob 8. 10 in 3. VIO ob 8. 15.  Učenci se bodo zbrali v matičnih učilnicah.

Učenci bodo večino prvega dne pouka preživeli z razrednikom/razredničarko. Na razredni uri bodo prejeli vse informacije o šolskem delu in se pogovorili o preventivnih ukrepih. Učenci naj prinesejo šolske torbe, peresnice s pisali, beležke in šolske copate.

V šolo pridite le zdravi otroci. 

Za učence bo zagotovljena prehrana – malica in kosilo. Poskus RaP (podaljšano bivanje) bo organiziran za prijavljene učence od 2. do 5. razreda. Odhodi učencev iz poskusa RaP bodo možni ob: 12. 00, 12. 50,  13. 40, 14. 30, 15. 20 in 16. 10.

Poskus RaP (jutranje varstvo) bo organiziran za učence 1. razreda in prijavljene učence 2. razreda, in sicer od 2. 9. 2021 dalje.

Pouk se bo končal po urniku, ki vam ga bodo posredovali razredniki.  

Vhodi vstopa v šolo za učence: 

  • 1., 2. in 3. razreda pri vhodu I. VIO
  • 4. in 6. razreda pri glavnem vhodu (levo)
  • 5. in 7. razreda pri glavnem vhodu (desno)
  • 8. in 9. razreda izključno skozi vhod v telovadnico

 

Šolski prevozi bodo prvi šolski dan organizirani glede na vozni red. 

Vozni red  šolskih prevozov si lahko ogledate na naslednji povezavi od 31. 8. 2021 dalje.  

Učenci vozači, ne glede na starost, morajo na šolskih prevozih obvezno uporabljati zaščitne maske. 

V šolskih prostorih je potrebno dosledno upoštevati preventivne ukrepe NIJZ: ustrezno varnostno razdaljo, umivanje in razkuževanje rok, higieno kašlja, uporabo zaščitne maske.

V skupnih prostorih uporabljajo maske učitelji in preostale odrasle osebe ter učenci skladno s priporočili NIJZ in Odlokom o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu (UL, št.130/21).

Ob vstopu v šolo je obvezno razkuževanje rok, za učence pa zaščitna maska, ki jo prinesejo od doma ali izjemoma prevzamejo na prvi dan pouka ob vhodu v šolo.

Priporočilo NIJZ opredeljuje, da je za otroke od 6. leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice.

Učenci, rojeni do 31. 12. 2010, se lahko v skladu z uredbo, ki izvaja presejalne programe za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 od ponedeljka, 30. 8. 2021 samotestirajo, teste pa prevzamejo v katerikoli lekarni enkrat mesečno, in sicer po pet testov za vsak mesec. Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje

Vse dodatne informacije o organizaciji dela s 1. septembrom 2021 bodo na voljo, od 31. 8. 2021, na tej povezavi.

Želimo vam prijeten začetek šolskega leta.


 Danijela Ledinek, ravnateljica

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob začetku šolskega leta

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA